D66 en PvdA presenteren de Nachtvisie 

Linsey van der Veen (D66) en Marijn Ouwehand (PvdA) presenteren met trots het initiatiefvoorstel de Nachtvisie voor Enschede. Dit voorstel markeert een belangrijke mijlpaal voor de Nachtcultuur van Enschede, met als doel het versterken en verbeteren van het totale uitgaansleven. 

Beeld: 1Twente

Het uitgaansleven in Enschede heeft momenteel problemen met veiligheid, te weinig ruimte en een gebrek aan variatie in het aanbod. Ook is de sector niet goed vertegenwoordigd in de gemeentelijke besluitvorming. De Nachtvisie biedt oplossingen voor deze problemen en stelt de oprichting van een gemeentelijke adviescommissie, de Nachtraad, voor. Deze raad zal de gemeente gevraagd en ongevraagd adviseren op basis van de ambities in de Nachtvisie. 

De Nachtvisie is tot stand gekomen door nauwe samenwerking met het veld. Twee inspiratiesessies en een enquête onder de inwoners van Enschede, uitgevoerd door Kennispunt Twente, hebben waardevolle input geleverd. In totaal hebben ongeveer 1500 Enschedeërs geparticipeerd in de totstandkoming van deze Nachtvisie. De ambities van de Nachtvisie zijn gebaseerd op de input van de mensen die de nacht maken of bezoeken en worden gedragen door de hele stad. De inspiratiesessies, die ook in de toekomst zullen blijven plaatsvinden op initiatief van de Nachtraad, hebben duidelijk gemaakt dat het een belangrijk middel is om elkaar op de hoogte te houden wat er speelt in de Nacht. 

De presentatie van de Nachtvisie vond plaats op maandag 24 juni in de raadszaal van het stadhuis. De visie zal besproken worden tijdens de commissievergadering op 16 september, waarbij insprekers hun mening kunnen geven. De definitieve stemming over de Nachtvisie staat gepland voor de raadsvergadering op 30 september

Marijn Ouwehand en Linsey van der Veen benadrukken het belang van een levendig en divers uitgaansleven voor de stad. “Dit is de eerste stap zodat Enschede bekend gaat worden als een supervette stad die 24/7 leeft.” aldus Ouwehand. Van der Veen voegt toe: “De oprichting van de Nachtraad zorgt ervoor dat de stem van de nachtelijke sector beter gehoord wordt in het gemeentelijk beleid.” 

Meer weten? Lees de Nachtvisie op www.nachtvisie-enschede.nl of bekijk het interview dat Linsey en Marijn onlangs gaven bij 1Twente.