Sport beleven en genieten van evenementen, Eindhoven beweegt

Bewegen en sporten dragen er aan bij dat mensen zich fit voelen en gezond zijn. Sporten is leuk, het verbindt en verbroedert. In Eindhoven is sport laagdrempelig beschikbaar voor alle inwoners. Sporten kan in elke wijk maar ook in het Urban sportcentrum, zwembad de Tongelreep of in een van onze parken. Eindhoven is een sport- en beweegvriendelijke gemeente.

Zelf sporten is vormend, goed voor je lichaam en geest en houdt je gezond. Samen kijken naar een voetbal- of hockeywedstrijd of een wedstrijd van het korfbalteam van je dochter, verbindt, geeft vreugde ( of verdriet) en emotioneert. Sport leeft en doet leven. Daarom vindt D66 bewegen en sport belangrijk.

In Eindhoven genieten de inwoners van sportwedstrijden en evenementen. De Eindhovense marathon, Dutch Design Week, Glow, internationale en nationale zwemwedstrijden, hockey van topklasse, ons eigen PSV en FC Eindhoven, mannen en vrouwen, er is altijd wat te genieten. Dat moet zo blijven.

Eindhoven is een beweegvriendelijke gemeente. D66 wil dat er In onze wijken en parken voldoende ruimte voor wandelen, rennen, urban sports en training is. Voor de kinderen willen we speel- plaatsen en veldjes. Van onze vele sportverenigingen verwachten we dat ze na schooltijd een sportieve opvang voor kinderen bieden.
D66 is er voorstander van dat we als gemeente topwedstrijden en toernooien naar Eindhoven trekken, bijvoorbeeld op het gebied van zwemmen, hockey, voetbal en de marathon. Het past bij Eindhoven als innovatieve stad dat we onderzoek doen tijdens die wedstrijden.

Een écht buitenbad bij de Tongelreep komt er, als het aan D66 ligt. We willen dat zwemlessen worden aangeboden aan alle basisschoolleerlingen. Tevens bieden we zwemlessen aan voor nieuwkomers in het kader van de inburgering.

D66 verwacht van onze sportverenigingen dat ze toegankelijk, inclusief en betaalbaar. zijn. Toegankelijk voor mensen met een handicap of beperking, toegankelijk voor iedereen, onafhankelijk
van afkomst, seksuele geaardheid of geloof. De gemeente zorgt ervoor dat kinderen waarvoor dit financieel onbereikbaar is, ook kunnen sporten bij een vereniging. Iedereen kan meedoen.
D66 wil dat er meer kleine sportvelden komen in de wijken. Dat kan gaan om kleine voetbalvelden, maar ook een basketbalcourt of jeu de boulesbaan past goed in sommige wijken.

Daar waar mogelijk ziet D66 graag een watertappunt in parken om het wandelen en sporten aantrekkelijker te maken.

Beeld: D66 Eindhoven