Yvonne van Otterdijk

Yvonne van Otterdijk - Beeld: Raoul Hollants

Yvonne van Otterdijk (1956) werkte tijdens haar loopbaan in de publieke sector bij verscheidene ministeries, lokale overheden en in de rechtspraak. In 2021 was ze voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie van D66 Eindhoven. Terug in haar geboortestad Eindhoven gaat ze zich inzetten voor een stad waar gelijke kansen, fatsoen, respect voor eigen keuzes en een sociaal beleid vanzelfsprekend zijn.

  • 65 jaar
  • Eindhoven
  • Eindhoven
  • Zij/haar

Mijn maatschappelijk actieve bijdrage en politieke belangstelling altijd aanwezig geweest. In mijn jongere jaren door deel te nemen aan een bestuur (COC landelijk, SAD-Schorerstichting, opleidingscentrum voor vrouwen), later in kleinere verbanden (wijkvereniging, bridgeclub). Nu ik ben gestopt met werken heb ik eindelijk tijd om politiek actief te worden bij een partij waar gelijke kansen creëren, fatsoen, eigen keuzes respecteren en een sociaal beleid belangrijk zijn. Eindhoven is mijn geboortestad en de stad waar ik naar ben teruggekeerd. Ik hoop eraan bij te kunnen dragen dat iedere inwoner kan wonen in een veilige en groene omgeving, met voldoende inkomen en een toekomst voor kinderen. Waarbij ras, afkomst, of seksuele voorkeur er niet meer toe doet.

Langs de Dommel lopen , sporten in Genneper park of genieten van bruisend Strijp S.

Eindhoven is economisch booming. Deze positieve ontwikkeling beter inzetten voor meer Eindhovenaren zie ik als een doel voor de komende jaren. Tevens mag Eindhoven als vijfde stad van Nederland meer investeringen vragen vanuit Den Haag voor infrastructuur en cultuur.

Geen stinkende of gevaarlijke bedrijven in de nabijheid van woonwijken
Meer woningen in aantrekkelijke wijken.
Een toekomst-vaste oplossing voor de verkeersdrukte in en uit de stad.

Respect voor anderen, fatsoen in handelen en spreken, vrijheid en zorgen voor diegenen die dat nodig hebben.

Silence of the girls door Pat Barker. De verovering van Troje, maar dan bezien vanuit de vrouwen, aanwezig in het kamp van de Grieken als slaaf.

Glow. Prachtig!