Odette Rooijmans

Odette Rooijmans - Beeld: Raoul Hollants

Odette Rooijmans (1968) is kandidaat-raadslid namens D66 Eindhoven. Ze was van 2014 tot 2018 actief als ondersteuner van onze gemeenteraadsfractie.

  • 53 jaar
  • Veghel
  • Eindhoven
  • Zij/haar

Mijn wieg stond niet in Eindhoven, maar ondertussen ben ik hier na ruim 25 jaar wel stevig geworteld. Mijn kinderen zijn hier geboren, ik heb op een aantal mooie plekken gewoond en ik heb veel mensen leren kennen. En via die mensen hoor ik van alles, ze vertellen hun wensen, hun idealen, hun problemen en frustraties. En deze verhalen hebben regelmatig betrekking op hun relatie met de stad. Als voorzitter van een bewonersvereniging heb ik ondervonden dat klagen over de gemeente niet loont, maar in gesprek gaan wel. Als raadslid wil ik juist de input van Eindhovenaren gebruiken om deze mooie stad nog meer een stad van ons allemaal samen te maken.

Rondje Eindhoven: een fantastische route om te fietsen met een aaneenschakeling van verrassend mooie plekken. Echt Eindhoven zoals je het niet eerder hebt gezien!

Eindhoven heeft zoveel potentie om nog groener, bruisender, inclusiever en aangenamer te worden. Voorwaarde daarvoor is wel om het samen te doen en niemand achter te laten in de transitie van provinciestadje naar een bruisende en inclusieve stad voor iedereen.

Ik wil me inzetten om bewoners meer bij ontwikkelingen in de stad te betrekken. Ik wil de communicatie van de gemeente naar haar burgers verbeteren.

Voor mij is D66 de verbindende partij: door verbinding te creëren tussen bewoners, ondernemers en gemeente op basis van goede open communicatie zorg je dat je er samen op vooruit gaat.

De tandeloze tijd, romancyclus van A.F.Th. van der Heijden, omdat deze boeken Nederland over een periode van meer dan veertig jaar zo mooi geformuleerd beschrijven. 

Dag van de Amateurkunst op 3 april bij CKE. Een inspirerende dag vol zang, dans, theater en muziek door allerlei amateurgezelschappen uit Eindhoven. Kijk en doe mee aan deze dag met een energieke vibe in het hele gebouw en misschien vind je daar je nieuwe hobby!