Maud Kurvers

Maud Kurvers - Beeld: Raoul Hollants

Waarom Eindhoven? Niet enkel omdat ik in Gestel opgroeide. Ik heb al wat van de wereld kunnen zien, in andere steden gewoond of ze bezocht, en merkte beetje bij beetje wat een stad in de toekomst in moet houden. Wat ik zie in een ideale stad is duurzame ontwikkeling, burgerlijke betrokkenheid, heldere visies voor de toekomst en het stimuleren van inclusiviteit, diversiteit en internationale relaties. Eindhoven had altijd al wel de potentie dit te ontwikkelen, maar de laatste jaren ging het als een speer. Wat een ongelooflijke verandering heeft deze raad al bezorgd. De stad is groener, sneller en mooier dan ik voor mogelijk had gehouden.

  • 26 jaar
  • Eindhoven
  • Eindhoven
  • Zij/haar

Nu blijft het cruciaal deze ontwikkeling vast te houden. Om onderscheid te maken tussen waar steun nodig blijft, en waar de gemeenschap zichzelf zal onderhouden. We moeten meer kijken naar de relatie tussen de stad en het land, de Eindhovenaar die zich al generaties inzet voor de stad en de nieuwe Eindhovenaar die op zoek is naar mogelijkheden.

Wat is je lievelingsplek in Eindhoven?

Het Bergstraatje. In de drukte en chaos van de stad, vind je hier rust. Er bevinden zich verschillende ondernemingen die zich vol trots in Eindhoven vestigden, en enkel kwaliteit bieden.

Welke kansen zie jij voor Eindhoven?

Er zijn weinig studiemogelijkheden voor leerlingen met een alfa-achtergrond: de TU/e en Design Academy lopen voorop. Veel van mijn vrienden zijn uitgeweken naar andere steden, net als ik. Daarom zou ik graag programma’s zien waar mensen met maatschappelijke en sociale aspiraties kunnen doorgroeien. Eventueel binnen de TU/e (innovatie) of Design Academy (artificial intelligence).

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Cultuur in het zicht: ateliers, regelmatige voorstellingen en exposities waar mensen langs lopen en weten dat er standaard iets gebeurt.
  • Voedsel op het programma: duurzame producten kunnen meer in het zicht en binnen handbereik. De duurzame markt kan groter, waar producenten uit de buurt hun producten kunnen verkopen.
  • Een huiskamer voor expats: waar investeerders, geïnteresseerden en expats elkaar kunnen ontmoeten en ideeën uitwisselen.

Wat betekent D66 voor jou?

Geen idealisme, wel discussie en argumenten.

Wat is je favoriete boek?

Girl, Woman Other door B. Evaristo. Zij biedt baanbrekende inzichten in wat vrouwen doormaken in een maatschappelijke context. De vrouwen die zij in kaart brengt, ervaren keer op keer discriminatie. Het is helaas ook onderdeel van deze samenleving. Het boek bood mij kortom strijdlust mij in te zetten voor een inclusieve stad.

Welk cultureel evenement heb je onlangs bezocht?

Dutch Design Week. Dit evenement biedt inzichten in onderwerpen waar ik mij voor wil inzetten: culturele ontwikkeling, voedsel op het programma en een inclusieve samenleving.