Eugène Sijmons

Beeld: Eugène

De twee krachten van Eindhoven zijn voor mij de mensen en de innovatie van de bedrijven. Daarom is het belangrijk dat beiden de ruimte krijgen om te groeien en te bloeien. Dat kan met meer woningen en betere voorzieningen. Dus voor de mensen energiezuinige woningen, verdichting en groene kwalitatieve openbare ruimte. In een stad waar ook wat te beleven valt.

Om de innovatie te ondersteunen is het belangrijk dat de bedrijven die zich hier mee bezig houden zich welkom voelen in de stad. Met name groene innovatie. Want dat kan een antwoord zijn op de uitdagingen van de klimaatverandering De bedrijven die aan groene innovatie doen, groot of klein, moeten zich in Eindhoven thuis voelen. De bedrijven zijn immers de motor van die stad.

  • 51 jaar
  • Bergen op Zoom
  • Eindhoven
  • Hij/hem

Ik ben momenteel zo’n 8 jaar projectmanager bij een bedrijf op de High Tech campus in Eindhoven. Daar heb ik geleerd om te onderhandelen, samenwerken en te communiceren. Voor D66 heb ik diverse campagnes gevoerd.

Ik ben dit jaar 50 geworden. Sinds ik mijn studie bouwkunde aan de TUE begon in 1989 woon ik al in Eindhoven, waar van de laatste 18 jaar samen met mijn vriend. Ik heb in die tijd veel zien gebeuren en veranderen in de stad. In 2011 heb ik ook nog een studie Stedenbouw afgerond aan de academie in Tilburg. Vandaar mijn interesse in deze ontwikkelingen.

Met de huidige schaalvergroting in Eindhoven denk ik dat de stad in een transitie is. Dat is een interessante periode.
Daarom wil heel graag meehelpen met D66 om te zorgen dat de kansen voor mensen en de kansen voor innovatie een goede plek vinden in de gemeenteraad in Eindhoven.

Welke kansen zie jij voor Eindhoven?

Mooier wonen voor meer mensen in een groener Eindhoven

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Sneller nieuwe woningen
  • Eindhoven als stad waar innovatie heel belangrijk is

Wat betekent D66 voor jou?

D66 staat voor een vertrouwen in de mens, en in de kracht die mensen zelf hebben om zaken te regelen. Daarnaast kunnen we samen zaken faciliteren die die kansen voor iedereen bereikbaar maakt.

Wat is je favoriete boek?

Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Het gaat over geloof in eigen kunnen, omgaan met onzekerheden in het leven.

Welk cultureel evenement heb je onlangs bezocht?

Het Parktheater: “een oprechte ode aan de parodie”.
Dit is een fantastische plek waar je voor een avond kunt wonen in de ideeën van een ander.