De stemmen zijn geteld

De stemmen zijn geteld. De kandidaten van D66 hebben veel kiezers weten te bewegen om voor hen te stemmen. Hoogstwaarschijnlijk zullen we in de komende vier jaren in de gemeenteraad van Doetinchem met drie zetels ons progressieve sociaal-liberale geluid laten horen. De van oorsprong wat kleinere partijen in onze raad hebben flink gewonnen. Wij feliciteren de winnaars van harte.

Het CDA heeft voor de derde keer op rij de verkiezingen gewonnen en blijft de grootste partij. De Partij voor Lokaal Maatwerk, Gemeentebelangen Doetinchem en Lokaal Belang Doetinchem hebben sterk gewonnen. De VVD en de PvdA hebben hun aantal zetels weten te behouden. Al deze partijen hebben knappe resultaten gehaald. Wij feliciteren hen van harte. We hebben in onze gemeente met elkaar een positieve campagne gevoerd met mooie gesprekken en debatten. Daar kijkt D66 goed op terug.

Hoewel we het in de komende jaren met een zetel minder zullen moeten doen, zijn we tevreden met het resultaat. De verdeling van zetels over de elf partijen die in de raad zitten is gelijkmatiger geworden. Onze kiezer heeft gezien dat wij in de gemeenteraad werk maken van zaken die niet alleen nu, maar ook voor de toekomst van de Doetinchemmers van groot belang zijn. Wij danken hen voor het in ons gestelde vertrouwen. Ook in de komende jaren zullen wij, namens hen, met veel energie werken aan een sterke centrumgemeente, waarin het nog bruisender, groener en socialer wordt.

In de komende dagen zullen wij zien wat de definitieve uitslag van de verkiezingen zal zijn en wat dat voor de komende tijd betekent. Op woensdagavond 30 maart zullen de nieuwe raadsleden worden geïnstalleerd.

Voorlopige zetelverdeling, zoals deze bekend is gemaakt in de nacht van 16 op 17 maart (voorlopige einduitslag):
CDA 5 (was 7)
PvdA 4 (was 4)
VVD 4 (was 4)
SP 3 (was 4)
D66 3 (was 4)
GL 2 (was 3)
GBD 3 (was 2)
CU/SGP 1 (was 1)
LBD 2 (was 1)
PvLM 3 (was 1)
FvD 1 (was 0)

Voorlopige einduitslag – zetelverdeling - Beeld: Gemeente Doetinchem