Kandidaten D66 Doetinchem #GR2022

De leden van D66 Doetinchem hebben hun stem uitgebracht en daarmee de definitieve kandidatenlijst voor onze deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld.

Zowel het campagneteam, de huidige fractie als het bestuur zijn enorm enthousiast over de kandidatenlijst en hebben vertrouwen in de toekomst. Er is een mooie diverse lijst met veel variatie in achtergrond en interesse. We zijn heel blij met een mooie vertegenwoordiging voor alle inwoners van Doetinchem, Wehl en Gaanderen. Herkenbare mensen voor wat betreft onderwijs, cultuur, zorg, ondernemers  en natuurlijk ook voor de klimaatdrammers.

Jorik Huizinga, eerder dit jaar verkozen als lijsttrekker:

“We gaan de verkiezingen in met een enthousiast team en een goede mix van ervaring en nieuw talent. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met dit team mooie resultaten gaan behalen voor de gemeente Doetinchem.”

Als echte onderwijspartij hebben we drie onderwijsspecialisten op de lijst. We hebben drie klimaatdrammers, drie (zelfstandig) ondernemers,  drie culturele breinen en drie zorgprofessionals. Deze D66-thema’s zijn daarmee goed vertegenwoordigd in dit mooie team.

Voor de toekomst

Een sterke centrumstad in een groene omgeving. Meer cultuur en evenementen, echt omschakelen naar groene energie en investeren in een inclusieve gemeente waar iedereen welkom is. Het team van D66 Doetinchem staat klaar voor de toekomst.

De lijstadviescommissie van D66 Doetinchem heeft de afgelopen maanden met de kandidaat-raadsleden gesproken en heeft een advieslijst opgesteld. Hierna volgde de interne verkiezing op basis waarvan de definitieve lijstvolgorde is vastgesteld. Tot slot heeft het bestuur gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een aantal lijstduwers toe te voegen.

We wensen alle kandidaten veel succes en zien uit naar een klinkend verkiezingsresultaat op 16 maart 2022!

1.     Jorik Huizinga
2.     Eugenie Ketting
3.     Maarten Hebels
4.     Jordy Mullink
5.     Robert Hollander
6.     Florian Feege
7.     Jan Willem van de Groep
8.     Erik Hoegee
9.     Wim Maatman
10.  Ted van Vilsteren
11.  Piet-Heyn Sluijter
12.  Hans Prein
13.  Anja Gerritsen
14.  Jan Jurriëns
15.  Bjorn Boers
16.  Astrid Wenneker
17.  Pieter Herngreen

Beeld: D66 Doetinchem