Politici hebben uw hulp nodig!

Iedere week schrijft een raadslid een column in het DiemerNieuws. Afgelopen week – vlak voor de verkiezingen – was Sarie aan de beurt. Zij schreef over ‘Politici hebben uw hulp nodig!’

Column

U wordt er deze weken mee doodgegooid: woensdag 22 november zijn de verkiezingen. En toch wil ik het er in deze korte column ook nog over hebben. Want het gaat ergens over. Wat wilt u dat er de komende jaren gebeurt? Met Nederland, met Diemen en met u?

Stemmen is een groot recht. Duizenden jaren konden mensen alleen maar dromen van de rechten die wij nu vanzelfsprekend vinden. En ook vandaag de dag is echte democratie in grote delen van de wereld zeldzaam.

Toch hebben sommige mensen in Nederland het vertrouwen in de politiek verloren. En dat is niet geheel onterecht. Politici hebben het op een aantal punten echt verprutst. Met de toeslagenaffaire en het Groningse gas als dieptepunten.

En tegelijkertijd zijn ook politici mensen. Mensen die iedere dag hun best doen. Mensen die hard werken om de problemen ook weer op te lossen. Mensen zoals u en ik. En deze mensen hebben uw hulp nodig.

Want hoe bouwen we voldoende betaalbare woningen? Hoe geven we elk kind de kans om op te groeien tot de volwassene die het wil zijn, zonder zorgen over armoede? Hoe pakken we het klimaatprobleem aan? Geen kleine vragen.

U bent de enige die kan aangeven hoe deze problemen moeten worden opgelost. Door te stemmen kan u bepalen wat er moet gebeuren. Helpt u mee op 22 november?

Beeld: DiemerNieuws