Rick Poelwijk nieuwe fractievoorzitter D66 Diemen

Per 9 november wordt Rick Poelwijk de nieuwe fractievoorzitter van D66 Diemen. Dat heeft de huidige fractievoorzitter Kai de Haan gisteren bekendgemaakt tijdens de Algemene Beschouwingen.

Rick

Beeld: D66 Diemen

Kai de Haan

Kai de Haan kwam in 2010 als jongste raadslid in de gemeenteraad. Vanaf 2014 was hij fractievoorzitter. “In 2010 begon ik vol energie als jongste lid van deze gemeenteraad en sindsdien heb ik veel meegemaakt, veel geleerd. Veel mooie, maar vooral ook veel ingewikkelde momenten. Maar de afgelopen tien jaar zijn me niet in de koude kleren gaan zitten en inmiddels haal ik veel energie die ik in de politieke werkzaamheden stop er simpelweg niet meer uit. Dat maakt het tijd om een stapje terug te doen en ruimte te bieden aan een volgende generatie.”

Rick Poelwijk

Hij geeft het stokje over aan Rick Poelwijk, die in 2018 met voorkeursstemmen werd verkozen.

“Ik vind het mooi dat ik eerst de titel “jongste raadslid” van Kai mocht overnemen, en nu de rol van fractievoorzitter. De afgelopen 2,5 jaar heb ik ongelofelijk veel van Kai geleerd over de politiek in Diemen, scherpte in het debat en samen werken om doelen van D66 dichterbij te brengen. Ik kijk er heel erg naar uit om dat als fractievoorzitter voort te zetten en me in te zetten voor klimaat, kansengelijkheid en verbinding in Diemen.”

De Haan blijft nog wel raadslid voor D66.