Het bruist in Diemen

Voor de inwoners van Diemen is het belangrijk dat er genoeg te doen is in Diemen. Goede voorzieningen zijn daarvoor essentieel. Mede dankzij D66 zijn de voorzieningen in Diemen goed op peil. Onze wethouder Jeroen Klaasse (sport, kunst en cultuur) mocht de afgelopen periode bij een aantal mooie evenementen aansluiten.

Smakelijk Diemen

In het weekend van 3 juni vond het evenement Smakelijk Diemen plaats. Op de tweede dag mocht wethouder Jeroen Klaasse van Cultuur Jazzfestival Duke op het Diemerplein openen. Diemenaren konden onder het genot van een lekker hapje en drankje genieten van mooie muziek.

Beeld: D66 Diemen

Kunst in Sport

Op zondag 4 juni vond het festival Kunst in Sport plaats in Diemen. Tijdens dit festival werd bekend gemaakt dat José van Engen de Kunstprijs gewonnen had. Jeroen mocht deze prijs uitreiken.

Het eerste damesteam van sv Zeeburg werd sportploeg van het jaar. Airtrack springster Cisca Wams werd sporttalent van het jaar.

D66 Diemen wil alle winnaars van harte feliciteren!

Beeld: D66 Diemen

Monument WO II

De Historische Kring Diemen (HKD) en Comité Diemen ‘40-’45 hebben zich de afgelopen periode hard ingezet voor een monument bij het Fort Diemerdam voor de omgekomen bemanning van het vliegtuig Wellington HE 154. Het Diemernieuws publiceerde al eerder een artikel over deze soldaten die in de Tweede Wereldoorlog in Diemen gesneuveld zijn. Dankzij de inzet van de HKD en het Comité was het maandag 12 juni zover. Enkele familieleden van de gesneuvelde soldaten onthulden het monument. Jeroen mocht hierbij als locoburgemeester aanwezig zijn.

Beeld: D66 Diemen