Simone Kikkert

Simone Kikkert - Beeld: Peter van Aalst

  • 26 jaar
  • Den Helder
  • Den Helder
  • Zij/haar

Mijn naam is Simone Kikkert. Ook wel bekend als ´Juf Simone ‘. Ik ben namelijk leerkracht in het primair onderwijs. Onderwijs is echt mijn passie waarvoor ik mij, elke dag weer, 100% inzet. Leerlingen dát geven wat zij verdienen; een plaats om zich te ontwikkelen en te worden wie ze zijn. Met die passie en specialisme ben ik ook bij D66 Den Helder terecht gekomen en wil ik graag overbrengen naar de gemeente.                                                

Motivatie of persoonlijke vragen

In mijn vrije tijd fiets ik graag door Den Helder en langs onze mooie natuur. Over de dijk maak ik vaak een rondje. Ook bezoek ik graag de concertzalen en het theater voor een uiteenlopende muzieksmaak. Den Helder heeft daarin ook ontzettend veel te bieden. Kijk maar naar het grote aantal, talentvolle muzikanten en entertainers die hier vandaan komen! Naast onderwijs is Latin dans ook een echte passie van mij. Ik sta het liefst, zoveel mogelijk uren, met de dansschoenen aan, op de dansvloer.                                                 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het terras van Landsend! Van alle mooie en indrukwekkende plekken die ik op reizen ben tegengekomen, mis ik toch op een gegeven moment de Helderse dijk, de zee en het strand. De geur, de wind, de rust. There is no place like home. 

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Het lijkt mij mooi als de scholen in de gemeente meer voelbaar gaan samenwerken. Elkaars krachten zien in plaats van concurrentie. Voor het onderwijs is Den Helder een prachtige gemeente! Kijk naar alle geschiedenis, natuur en cultuur die we hier hebben. Daar zouden we nog veel meer mee kunnen doen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Graag zou ik mij willen inzetten om alle extra zaken rond de scholen en de schoolgaande kinderen te verbeteren. Dan heb ik het over kinderopvang, sport- en cultuuraanbod binnen-en buiten school en de extra zorg

Wat betekent D66 voor jou?

D66 heeft mij altijd nader gestaan, omdat onderwijs een groot onderdeel is van mijn leven. De partij voor het onderwijs Daarnaast kan ik mij vinden het optimisme en de positiviteit die de partij uitstraalt.                                                      

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Ik houd heel erg van lezen! Het liefst lees ik fantasy verhalen of romans met een avontuurlijk en historisch tintje. Dat alles komt samen in de Outlander serie van Diana Gabaldon. In deze boeken maak je het verhaal mee van Claire die per ongeluk 200 jaar terug in de tijd valt. Ik vind geschiedenis heel erg leuk en interessant. Daarbij vind ik het mooi om mij te kunnen verplaatsen in de hoofdpersonen die het meemaken. Zo is lezen leuk, ontspannend en leerzaam op vele vlakken.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Ik houd heel erg van muziek en ga graag naar concerten. De Boerderij in Zoetermeer heb ik meerdere malen bezocht en ook in de Victorie in Alkmaar ben ik vaak te vinden. Ook op dansfeesten kom ik vaak, omdat ik erg van Latin dans houdt. Muziek en dans zijn twee grote passies van mij.