Marloes Dekkers

Beeld: D66 Breda

Marloes is sinds september 2023 fractie-vertegenwoordiger voor D66 Breda. Inmiddels is zij sinds augustus 2024 in de rol van burgerraadslid gekropen.

In haar rol als burgerraadslid zet ze zich in om een brug te slaan tussen de politiek en de inwoners van Breda. Als troste inwoner van Princenhage vertegenwoordigt zij onze progressieve idealen.

Sinds een aantal jaar ben ik lid van D66, een partij die mij goed past vanwege haar vrijzinnigheid en het uitgaan van de mogelijkheden.

Ik ben opgegroeid in een Brabants dorpje, maar woon sinds mijn 18e in het mooie Breda. Onze stad heeft haar inwoners veel te bieden en is een prachtige plek om te wonen. Echter, in mijn achtergrond als psychiatrisch hulpverlener heb ik ervaren dat het verre van vanzelfsprekend is dat iedere Bredanaar dezelfde kansen krijgt. Iedereen verdient een mooi Breda, en dat was voor mij de grootste drijfveer om de lokale politiek in te duiken.

Daarnaast zie ik de laatste jaren het wantrouwen naar de overheid toenemen. Dat is zo zonde, want je moet het samen doen. Zonder oordeel naar mensen luisteren, niet beslissen over de ander maar met de ander. Helaas weten veel mensen de lokale overheid niet goed te vinden of voelen zij zich niet gehoord. Dit moet anders. Dit probeer ik in mijn werk als consulent voor West-Brabantse gemeenten en nu ook als fractievertegenwoordiger van D66 Breda.  

Als burgerraadslid van D66 ondersteun ik de raadsleden op een aantal portefeuilles, met name WMO, gezondheid en maatschappelijke zorg. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in cultuur, omdat ik geloof dat Breda moet bruisen. Maar het belangrijkste vind ik om met mijn mede-inwoners in gesprek te gaan, te luisteren naar hun verhaal en te laten zien dat de lokale politiek echt wat te bieden heeft.  

  1. Woonplaats: Breda
  2. Leeftijd: 36
  3. Beroep: PuMa