Paul van Meenen gekozen tot D66-lijsttrekker Eerste Kamer

Paul van Meenen is door de leden van D66 gekozen tot lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezing in 2023. Paul van Meenen is op dit moment lid van de fractie van D66 in de Tweede Kamer en waarnemend voorzitter. De leden van D66 konden kiezen uit twee kandidaten, huidige Eerste Kamerlid Carla Moonen en Paul van Meenen.

De 75 Eerste Kamerleden worden niet rechtstreeks gekozen. Burgers kiezen eens in de vier jaar welke partijen de provincies gaan besturen. Dat gebeurt komend jaar op 15 maart. De leden van de twaalf Provinciale Staten stemmen vervolgens voor de Eerste Kamer.

D66 kiest eerst een lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen. Vervolgens wordt de rest van de kandidatenlijst gekozen. D66’ers kunnen zich nog tot 17 oktober kandideren voor de Eerste Kamer. Daarna vindt er een interne verkiezing plaats. Inmiddels zijn ook de 12 provinciale lijsttrekkers gekozen. Voor Noord-Holland is Amelie Strens verkozen tot lijsttrekker. Op dit moment is Amelie al fractievoorzitter van D66 Noord-Holland in de Provinciale Staten.

Beeld: D66

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Paul van Meenen

Amelie Strens