Teveel bomen gekapt uit de eerste rij aan de Stichtseweg

De HOV bus komt er aan en hier moet veel voor wijken. Aan de Stichtsweg komt een groot busstation voor bus 320 en bus 100. Dit busstation komt achter de eerste rij bomen zodat de mooie oprijlaan van de Bijvanck en de Blaricummermeent intact blijft. Zes bomen zouden hier verdwijnen die ergens anders terug komen.

Echter bleek vorige week tot ieders verbazing dat niet zes bomen uit de eerste rij gekapt waren maar maar liefst elf bomen, een groot gat achterlatend in de prachtige rij bomen. Oops…… 😠😡

De fout ligt bij het HOV projectbureau die toevallig even vergeten waren te melden dat er toch meer bomen gekapt moesten worden uit de eerste rij bomen. Projectleider Ivo Bouwens biedt hiervoor zijn excuses aan bij de klankbordgroep en de gemeenteraad. Maar ook bij de gemeente is niet goed opgelet bij het verlenen van de kapvergunning. Doodzonde want ondanks dat volgens projectleider Ivo Bouwens voor elke gekapte boom een nieuwe terug komt, komt deze prachtige bomenrij nooit meer terug zoals die was.

Beeld: D66 Blaricum

Beeld: D66 Blaricum

Beeld: Gemeente Blaricum

Beeld: Gemeente Blaricum