Beeld: D66 Blaricum

Beeld: D66 Blaricum

D66 sluit coalitie akkoord met Hart voor Blaricum en VVD

Na een succesvolle verkiezingscampagne en verkiezingsuitslag is D66 onder leiding van Joke Lanphen en Menno van der Veen snel in overleg gekomen met Hart voor Blaricum en VVD om samen een coalitie te vormen. Na een aantal weken succesvolle besprekingen gehouden te hebben kunnen wij nu een coalitie akkoord presenteren. Hier zijn we als D66 heel trots op want er is veel terug te vinden uit ons verkiezingsprogramma. Daarnaast wordt Joke Lanphen wethouder en schuift Peter Uitendaal door naar raadslid, hij wordt meteen fractievoorzitter van D66 in de nieuwe gemeenteraad van Blaricum.

Het gemeentebeleid wordt komende periode niet ingrijpend veranderd maar er worden wel nieuwe zaken toegevoegd. Hieronder een aantal punten die wij nadrukkelijk in onze verkiezingsprogramma hadden staan.

Op het gebied van wonen komt er meer aandacht voor starters, alleenstaanden en senioren en moet vooral het aandeel middeldure woningen meer groeien in onze gemeente. Bij het Tergooi terrein zal het aantal woningen moeten groeien maar verder is er in het dorp niet veel ruimte voor nieuwe woningen en hoogbouw wordt niet toegestaan behalve op het Tergooi terrein. Wel komt er meer ruimte voor woningsplitsing en het wordt onderzocht of kopers verplicht kunnen worden tot zelfbewoning van een aangekochte woning.

Meer verkeersveiligheid neemt een belangrijke plek in bij het coalitie akkoord door middel van een autoluw centrum, meer ruimte voor de fiets en zoveel mogelijk wegen terug naar 30 kilometer per uur. De vergunningen voor Blaricum Beach komen hopelijk snel in orde zodat deze plannen voortgezet kunnen worden maar met het noodzakelijke respect voor de natuur.

Verder komt er een onderzoek naar een kleine wijkwinkel in de Blaricummermeent en krijgt eten van de eigen bodem meer ruimte door een centraal verkooppunt voor de producten van lokale boeren.

Tenslotte wordt er gekeken hoe de jeugd meer betrokken kan worden bij beslissingen binnen de gemeente. Door jeugd en voor jeugd moet er meer gebeuren. Dit kan mogelijk door een jeugdraad of een sportieve speelplek waar jongeren terecht kunnen. Deze zaken worden onderzocht.

Beeld: D66 Blaricum