Joy Half

Joy Half - Beeld: Merel Wissenburg

Raadslid

  • 24 jaar
  • Beverwijk
  • Beverwijk
  • Zij/haar

Wandelen in Beverwijk is voor mij altijd als thuiskomen. Langs het Rode Kruis ziekenhuis, waar ik geboren ben; Klees waar ik vroeger elk weekend brood haalde; de Bergerslaan waar m’n eerste huisje (voorlopig nog) staat.

Maar ook loop ik graag langs andere plekken die mijn leven tekenden: Langs het Kennemer College, waar ik vanaf mijn negentiende les heb gegeven; Max Sports and Wellness, waar mijn professionele squashcarrière begon (en ook vrij snel weer eindige).

Vanaf jongs af aan ben ik verbonden met Beverwijk. Momenteel woon ik er met mijn vriend en m’n poes genaamd Muis. Wij wonen met veel plezier in Beverwijk en genieten van de mooie dingen in de stad.
Sinds 2017 werk ik in het onderwijs als docent economie. In 2019 vond ik dat ik wel wat extra uitdaging kon gebruiken en heb ik de stap gemaakt naar het voortgezet speciaal onderwijs. Werken met de leerlingen in deze groep is niet alleen m’n werk, maar daarnaast ook m’n passie.

Zelf heb ik voor D66 gekozen omdat het een partij is die zorgt voor mensen. Als je landelijk kijkt, dan zie je in het akkoord dat D66 veel invloed heeft gehad. Een partij die doet wat zij zegt, en zegt wat zij doet. 

In Beverwijk willen we als partij bezig met een paar belangrijke punten: 
– Vergroening van Tata Steel
– Meer huizenbouw
– Concentreren op vergroening

Als docent en econoom wil ik me graag inzetten om de economie sterker te maken door vergroening. Daarnaast wil ik de kansengelijkheid bevorderen, voor iedereen, maar in het bijzonder voor de jeugd. 

Mijn naam is Joy Half en ik ben 24 jaar oud en ik woon ook al 24 jaar in Beverwijk! Momenteel werk ik als docent economie en mens & maatschappij in het speciaal onderwijs. Naast m’n werk vul ik mijn tijd graag met squashen en wandelen. 

Wat maakt jou een echte D66-er?

Vanuit mijn werk zie ik veel mensen met verschillende achtergronden. Veelal mensen die niet allemaal dezelfde kansen krijgen. D66 is voor mij een partij die deze mensen verder helpt, om zo kansenongelijkheid te verminderen. 

Waarom wil jij actief zijn in de lokale politiek?

Wanneer ik door Beverwijk loop zie ik veel kansen. Ik wil er graag aan bijdragen om die kansen te pakken.

Jouw favoriete plek in Beverwijk of Wijk aan Zee en waarom?

De duinen van Wijk aan Zee vind ik altijd geweldig. Je kan er heerlijk wandelen en ik vind het altijd gaaf om de bunkers te zien.

Wat maakt jou het meest gelukkig op dit moment?

Op dit moment ga ik graag wandelen met vriendinnen. Ik probeer in de lockdown te genieten van de kleine dingen die wel kunnen.