Een fijne speelplek voor alle kinderen!

Nu zijn er in Stadsdeel Zuid nog veel plekken met verouderde speeltoestellen. D66 is blij met de inzet van stadsdeel Zuid om speelplekken te vernieuwen en te zorgen voor uitdagende toestellen voor alle leeftijden. In 2022 krijgen 20 speelplekken een opknapbeurt.

Erik Schmit, voormalig lid van de stadsdeelcommissie namens D66: “Dat is goed nieuws. Juist in coronatijd is buitenspelen voor kinderen een extra prettige afwisseling. Wij vinden het ook belangrijk dat bewoners en kinderen mee kunnen denken over het ontwerp van de speelplek in hun buurt. Zij weten vaak het beste wat een leuk speeltoestel is”.

Een mooi voorbeeld is de nieuw speelplek aan de Deurloostraat in de Rivierenbuurt. Op verzoek van omwonenden werd de speelplek veiliger gemaakt, de valondergrond vervangen en een bank met zicht op de speeltoestellen geplaatst. 20 december is de speelplek geopend. Kinderen kunnen daar nu veilig spelen!

Wanneer een speelplek wordt vernieuwd ontvangen bewoners een uitnodiging om mee te denken. Ons doel: een fijne speelplek voor alle kinderen in Zuid!

Zelf een idee?
Heeft u ideeën die bij kunnen dragen aan het gezond en veilig opgroeien van kinderen in Zuid? Laat het ons weten: [email protected]