Onze nieuwe dagelijks bestuurder – Thomas Hermans

In juni 2022 is Thomas Hermans benoemd als dagelijks bestuurder voor D66 in stadsdeel Amsterdam West.

Mijn naam is Thomas Hermans en ik ben sinds juni 2022 stadsdeelbestuurder namens D66 in Amsterdam West. Ik ben opgegroeid in Hoorn en woon sinds 2014 in West, eerst in Oud-West naast de Ten Katemarkt en nu in het iets wat rustigere Westerpark met mijn parttime hond Joep. Voor D66 ben ik al een lange tijd actief, zowel achter als voor de schermen. Zo ben ik bestuurslid geweest in Amsterdam West, was ik politiek assistent en zat ik tot begin 2021 in het Landelijk Bestuur.
 
Mijn portefeuille in het stadsdeel beslaat onder andere Bouwen & Wonen, Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid, Financiën, Economische Zaken, Evenementen, Monumenten en het Westerpark. Met deze portefeuilles hoop ik echt een verschil te kunnen maken. Voor mij is het belangrijk dat we zorgen voor meer betaalbare en duurzame woningen, West zo goed mogelijk inrichten voor een extremer wordend klimaat en dat iedereen zich vrij en welkom voelt in ons stadsdeel. 
 
Zo houd ik mij bezig met nieuwe bouwplannen in West waarbij ik vind dat we ondanks verdichting altijd oog moeten hebben voor de  leefbaarheid van toekomstige en huidige bewoners. Als meest dichtbevolkte stadsdeel blijft dat altijd ingewikkeld. Een ander onderwerp waar ik mee aan de slag ga is het Westerpark, het meest veelzijdige park van Amsterdam. Hoe vinden een balans tussen de evenementen en de druk op de omgeving? Verder ga ik me bezig houden met de markten in West met als doel deze nog levendiger en vitaler te maken.
 
Om tot goede uitkomsten te komen vind ik het belangrijk om in gesprek te gaan met alle belanghebbenden en zorgvuldig alles af te wegen. Mijn streven is om besluiten te nemen waarbij iedereen het gevoel overhoudt serieus genomen te zijn, ondanks dat niet altijd iedereen blij zal zijn met de uitkomst. Vertrouwen herstellen in de politiek begint in mijn ogen op lokaal niveau. Daar wil ik mij enorm hard voor in zetten de komende vier jaar.
Ik hoor ook graag wat jij belangrijk vindt. Spreek me gerust aan op een borrel of stuur me een berichtje!