Nora Ait Boubker

Beeld: Nora Ait Boubker

Hi! Mijn naam is Nora Ait Boubker, ik ben 23 jaar en ik studeer Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam Oost en woon er nog steeds met veel plezier. Ik heb een passie voor mensenrechten, politiek en onderwijs. Deze passie uit ik graag door maatschappelijk betrokken te zijn. Zo ben ik al jaren actief bij Amnesty International en heb ik meegedaan aan projecten waarbij ik vrijwillig les heb gegeven aan Marokkaans-Nederlandse jongeren om kansenongelijkheid aan te pakken. Nu werk ik op een middelbare school in Amsterdam Noord waar veel kwetsbare jongeren op zitten. Hier assisteer ik de sectie Nederlands en wiskunde.  

Amsterdam Oost heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb hier zowel op de basis- als de middelbare school gezeten, en mijn mooiste jeugdherinneringen vinden hier plaats. In Oost, met de mensen van Oost.

Ik wil mij focussen op onderwerpen als onderwijs, om onder andere kansenongelijkheid aan te pakken. Veiligheid, omdat het nog te vaak voorkomt dat gemarginaliseerde groepen zoals vrouwen en de LHBTI-gemeenschap niet altijd veilig over straat kunnen. En het sociale domein, omdat we de diversiteit in het stadsdeel niet voor lief moeten nemen. 

Maar wat ik vooral wil doen, is in gesprek gaan met mijn medebuurtbewoners. Ik wil ervoor zorgen dat hun stem echt vertegenwoordigd wordt. Luisteren naar waar zij behoefte aan hebben. Wat volgens hen goed gaat en wat beter kan. En ervoor zorgen dat hier écht naar geluisterd wordt. De afgelopen jaren heb ik mij veel beziggehouden met activisme en politiek op (inter)nationaal niveau. Maar ik weet dat ik de grootste impact kan hebben in mijn eigen buurt. Mijn eigen stadsdeel. En dat is wat ik graag wil doen. Amsterdam Oost heeft veel voor mij betekend, en nu wil ik wat betekenen voor Amsterdam Oost.