Ook ondernemers kunnen bijdragen aan vergroening van de openbare ruimte

De dagen worden weer langer, de temperatuur stijgt licht en de knoppen komen weer aan de bomen. Dat kan maar één ding betekenen: het lenteseizoen trekt weer over ons prachtige stadsdeel. Het stemt ons goed om te zien dat al het groen in Noord weer steeds beter tot haar recht komt. Tijd dus om in deze korte politieke lente-update terug te komen op wat wij vanuit de Stadsdeelcommissie hebben gedaan om groen in Noord op de agenda te zetten en ons stadsdeel nog leefbaarder en mooier te maken.

De laatste tijd zijn daarvoor in Amsterdam-Noord al goede stappen gezet. Steeds vaker gaan tegels eruit en komt er groen voor in de plaats. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de vergroening van het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan. Maar ook bewoners zelf worden door de gemeente gemotiveerd om groene geveltuinen te realiseren. Het hart van ons liberalen gaat er sneller van kloppen, want hoe mooi is het dat we met z’n allen door individueel initiatief onze stad een stuk groener maken?!

Toch misten wij nog één heel belangrijke groep: ondernemers. In principe kunnen zij hetzelfde doen als veel bewoners om hun terreinen radicaal te vergroenen – en de meesten willen ook meedoen. Toch werden ondernemers lange tijd niet meegenomen in de aanmoedigingsinitiatieven van onze gemeente.

Daarom hebben wij vanuit Noord een motie ingediend. Daarin hebben we het Dagelijks Bestuur opgeroepen om ook ondernemers meer te betrekken bij het vergroenen van de openbare ruimte. Deze is unaniem aangenomen! Zo kan iédereen in Noord hun steentje bijdragen aan het samen mooier en groener maken van ons stadsdeel.