Silke Tijkotte

Silke Tijkotte - Beeld: Liselore Stap

Over mij

  • 36 jaar
  • Oldenzaal
  • Amsterdam
  • Zij/haar

Volksvertegenwoordigers hebben me altijd al geboeid. Namens een groep en vanuit een bepaalde ideologie stappen zetten. Ik heb van allerlei overtuigingen: ‘Wanneer je iets kunt doen voor de maatschappij dan doe je dat’. ‘Stilstand is achteruitgang’ en ‘elke dag moet een beetje beter’. Vol energie wil ik bijdragen aan de uitdagingen en kansen in Noord op mijn expertise.
 
Mijn persoonlijke missie om de wereld met groen gezonder maken zie je ook de komende jaren terug in de adviezen en moties waar ik me mee bezig houdt. Maar natuurlijk niet alleen groen, Noord groeit zo hard, wat betekent dit voor de emancipatie en kansengelijkheid voor iedereen?

Lievelingsplek in je stadsdeel (en waarom?)

Het Zonnehuis. Waar ik op zondagochtend naartoe kan met mijn 2 jonge kinderen (1 en 3 jaar) om naar een kinderconcert te luisteren. Maar ook 4 dagen later weer bij een bewonersbijeenkomst ben om te zien hoe onze Burgemeester in gesprek gaat met bewoners en ondernemers uit Noord. En weer een paar dagen later kan ik daar met vriendinnen naar een concert omdat Paradiso ook het Zonnehuis als dependance gebruikt. Een fijne plek voor de buurt, voor iedereen!
 
Maar ik mag natuurlijk het groen in Noord niet vergeten. 
Wanneer ik alles even wil verwerken om tot nieuwe ideeën te komen of zaken een plek wil geven, wandel ik graag in het groen over de dijken en door Molenwijk bijvoorbeeld.

Welke kansen zie jij voor je stadsdeel?

1. De kracht van de mentaliteit in Noord (nog meer) omarmen en koesteren. Het Noorderschap noem ik het. Voor- en door elkaar. 

2. Ondernemers & bewoners meer betrekken bij de opgaven in Noord;

3. Groen niet als sluitpost zien, maar centraler zetten in de gebiedsontwikkeling. Want dat kan. 

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Ik heb recent 2 boeken gelezen:

(1)  Eigen Welzijn Eerst – Roxane van Iperen
Ze schrijft zo helder op waar bepaalde bewegingen vandaan komen en hoe je dit kunt voorkomen. 
 
(2)  Nu is het aan ons – Eva Rovers
In de stadsdelen willen ze mogelijk stadsdeelpanels in gaan voeren, kan dit helpen om bewoners beter te betrekken bij de ontwikkelingen in Noord? Eva Rovers schreef een boek over burgerberaden, daar zijn de stadsdeelpanels wel deels op gebaseerd. 

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

DGTL op de NDSM! De plek die in beeld was voor het Erotisch Centrum. Wat betekent de mogelijke komst van zo’n centrum voor de festivals op deze plek in Noord? En hoe nemen we deze ervaringen mee in het nieuwe evenementenbeleid dat eraan gaat komen?  
 
DGTL zelf is een festival voor veel mensen om te genieten van de muziek die zij fijn vinden en voor sommigen om ook even te ontsnappen aan alles wat er in het leven gebeurt.   
We gaan altijd met vrienden en mijn familie. Lekker dansen!