Marie-Louise Aarts

Beeld: Marie-Louise Aarts

Wat betekend D66 voor mij?

  • 54 jaar
  • Chaam
  • Zij/haar

D66 betekent voor mij vrij zijn in denken en handelen, een visie hebben en met open blik de wereld zien. D66 staat voor een no-nonsens aanpak van problemen, gericht op de toekomst. We denken niet in problemen, maar in oplossingen en zijn bereid tot compromissen. En natuurlijk voel ik me thuis bij vooruitstrevend denken. Verder is D66 ook de vereniging waar ik mij thuis voel, waar ik andere mensen ontmoet en waar ruimte is om open met elkaar te praten.

Wat is je lievelingsplek in Alphen-Chaam?

De Strijbeekse heide, een prachtig stukje natuur met een grote geschiedenis. Een heerlijke plek om even je hoofd leeg te maken en energie op te doen. Hier komt voor mij de liefde voor natuur en mijn hobby wandelen bij elkaar.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Nu is het moment om kansen te grijpen voor de natuur in Alphen-Chaam. Ik ben politiek actief geworden omdat ik onze natuurlijke omgeving wil beschermen tegen de effecten van klimaatverandering. Met D66, de enige klimaatpartij in Alphen-Chaam, wil ik de natuur een
stem geven. Nu vergroten en aanplanten van bossen en aansluiten op het landelijke programma voor het verminderen van stikstof.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik wil dat we meer investeren in natuur. Ik vind dat we de natuur moeten versterken. Zoals bijvoorbeeld het aanplanten van bomen in ons buitengebied.
  • Ik wil meer betaalbare woningen: sociaal en middenhuur.
  • Ik wil inzetten op wind en zonne-energie. Zon op het dak en windmolens waar het kan.