Loran Schoonderwoerd

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Over Loran

  • 19 jaar
  • Breda
  • Alphen
  • Hij/hem

Als 18-jarige ben ik de jongste op de kieslijst van D66 Alphen-Chaam. Het is van belang dat we binnen onze gemeente ook de jongeren vertegenwoordigen. Na een jaar PABO en een tussenjaar ga ik aankomend schooljaar starten aan de opleiding overheidsmanagement en bestuurskunde. Door het volgen van deze opleiding hoop ik meer kennis en tools te vergaren die kunnen bijdragen aan het verbeteren van de gemeente Alphen-Chaam.

Ik wil mezelf als kandidaat inzetten op het creëren van een meer duurzame gemeente. Het zal voor deze generatie een van de belangrijkste doelen zijn om klimaatverandering tegen te gaan. Hier kunnen wij als Alphen-Chaam aan bijdragen door meer te investeren in duurzame energiebronnen en nieuwbouw van tevoren al te voorzien van duurzame opties.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Voor mij moet dit toch echt ’t Zand zijn. Zelf geniet ik enorm van wandelen tussen de natuur. Het geeft mij de gelegenheid om tot rust te komen en even mijn hoofd leeg te maken. Daarnaast ben ik met school, scouting en vrienden in het verleden veel naar deze plek geweest. Aan het ’t Zand hecht ik om die reden meerdere fijne en warme herinneringen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Een gemeente die bovenaan staat in de energietransitie en zijn burgers, met nadruk op de jongeren, betrekt in politieke processen en keuzes die worden genomen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Het sneller verduurzamen van onze gemeente door onder andere het plaatsen van meer duurzame energiebronnen.
  • Jongeren meer betrekken bij de lokale politiek.
  • Het veiligstellen en beschermen van onze natuurgebieden.