Jessica Schoonderwoerd-Leijten

Beeld: Jessica Schoonderwoerd-Leijten

Welke kansen zie ik?

  • 51 jaar
  • Breda
  • Alphen
  • Zij/haar

We kunnen een trendsetter worden met betrekking tot klimaat. Niet volgend, maar onderscheidend voorop. Onze natuur en historisch landschap, fiets- en wandelpaden bieden mogelijkheden voor toerisme. Ook onze lokaal geproduceerde producten mogen meer zichtbaar worden.
Boerderijen meer in balans met de natuur en de omgeving brengen. Geen schaalvergroting, maar meer aandacht voor mens en dier. Eerlijkere prijzen en milieuvriendelijkere nevenactiviteiten.
Jongeren actief betrekken bij de politiek en mee laten denken over grote thema’s. Vanuit meerdere invalshoeken zaken bekijken, zorgt er voor dat we tot betere oplossingen en effectiever beleid komen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Streektheater d’n Heuvel, omdat het een ontmoetingsplaats is voor jong en oud. Een plek om mooie herinneringen te creëren en te genieten. Voor elk wat wils. Voor mij persoonlijk waren de voorstellingen van de musical Belle en het Beest het afgelopen jaar een hoogtepunt. Voor en door inwoners van onze en omliggende gemeenten. Een hechte club jongeren, een enthousiast en gedreven productieteam, een blij publiek. Wat wil je nog meer?
De Chaamse bossen: Ik wandel graag in de Chaamse bossen met onze hond. In de natuur kan ik heerlijk mijn hoofd leeg maken. Zie ik steeds weer nieuwe dingen en word ik blij van al het leven wat ik zie. Elk seizoen is anders en de natuur verveelt nooit.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • 1) Ik wil graag dat het klimaat en de natuur meegewogen worden bij beslissingen op alle terreinen. Wij hebben een plicht om goed te zorgen voor alle inwoners en de natuur voor nu en de toekomst.
  • 2) Ik wil de dorpen en haar mensen graag verbinden en met elkaar in contact brengen. Jongeren en ouderen van en met elkaar laten leren, zodat er meer wederzijds begrip is, minder eenzaamheid en dat we middelen zo efficiënt mogelijk inzetten voor de totale gemeente.
  • 3) Ik wil dat onze inwoners meer interesse en waardering voor de politiek krijgen. Betrokkenheid krijg je door mensen serieus te nemen en open en transparant te zijn. Dit geeft vertrouwen en schept een band. Daarnaast vind ik het belangrijk om jongeren te betrekken bij de politiek. Zij zijn de toekomst, dus mogen zij ook mede bepalen hoe de gemeente van de toekomst er uit moet zien. Een fijne woonplek hebben in de gemeente en werk hebben in de omgeving hoort daar zonder meer bij.