Voetgangers, fietsers en OV op eerste plaats in nieuw stadsdeel Pampus!

Het nieuwe stadsdeel Almere Pampus wordt zo ingericht dat voetgangers, fietsers en het openbaar vervoer op de eerste plek komen. Dit heeft gemeenteraad donderdagavond besloten tijdens de raadsvergadering. D66-fractieassistent Ivar van Rijn: ‘Door de nadruk te leggen op voetgangers, fietsers en het openbaar vervoer geef je door de inrichting van het stadsdeel een boost aan de leefbaarheid en gezondheid van de stad. In andere steden waar dit al gedaan is, zie je de positieve effecten.’

Leefbaarheid door duurzaamheid

Van Rijn: ‘Door de nadruk te leggen op voetgangers, fietsers en openbaarvervoer stimuleer je niet alleen een duurzame levensstijl, maar je draagt ook bij aan de vermindering van luchtvervuiling en verkeerscongestie. Het creëren van groene ruimtes en het stimuleren van actief transport zijn essentieel voor een gezonde leefomgeving. Ik ben daarom heel blij dat de raad op ons initiatief hiertoe heeft besloten.’ Het voorstel werd ingediend door D66, GroenLinks, PvdA, PvdD en SP.

Gezondheid op de voorgrond

De nadruk op lopen en fietsen in Almere Pampus ondersteunt een actieve gemeenschap. Regelmatige fysieke activiteit, zoals wandelen en fietsen, is bewezen gunstig voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. Het verlaagt het risico op chronische ziekten, bevordert welzijn en verhoogt de sociale interactie.

Een Toekomstgerichte Gemeenschap

D66 is trots op het feit dat Almere Pampus ingericht wordt als een toonaangevende wijk in Nederland op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en veiligheid. Wijken zijn er tenslotte om in te wonen, en niet om zo snel mogelijk doorheen te rijden. Dit project is een stap voorwaarts naar een duurzamere en gezondere toekomst voor alle inwoners van Almere.