Margreet Overmeen-Bakhuis

Margreet Overmeen-Bakhuis - Portretfoto Beeld: Gemeente Almelo

Margreet is de wethouder voor D66 in de gemeente Almelo. Zij zal zich in het college hard maken voor onder andere kunst, cultuur en het klimaat.

  • 49 jaar
  • Wierden
  • Zij/haar

Voor wie of wat maak jij je hard?

Ik maak mij hard voor Almelo, ik zou graag willen dat de stad Almelo over 10 jaar alleen hele trotse inwoners en ondernemers heeft, die met verve uitstralen wat zij doen én dat tot lengte van jaren. Daarvoor zet ik mij in.

   Wat is je favoriete plek in de stad?

Ik heb er meerdere, want het heeft te maken met bepaalde herinneringen die ik in de stad heb, zoals Het Noordik waar ik vroeger naar school ging of het Erve Noordik dat toen nog een wijkcentrum was. Of het witte bruggetje bij de Bellinckhof die prominent op de trouwfoto stond van mijn ouders. Verder, de brug over de Weezebeek in de wijk Groeneveld want daar heb ik het gevoel alsof de tijd altijd heeft stilgestaan en als ik daar dan fiets dan slaat mijn hart ietsjes harder. Tot slot heb ik nog veel herinneringen aan het oude deel van het Heracles stadion, vooral de oude tribune, toen mijn broer daar nog voetbalde. Eigenlijk is veel voor mij verbonden aan herinneringen.

Wat maakt jou blij?

Mijn kinderen, maar wat mij vooral kan emotioneren is muziek. En een combinatie van die twee is al helemaal briljant, want als mijn kinderen muziek maken dan kan dat mij helemaal aangrijpen.

Wat is je favoriete boek of lievelingsfilm?

The Century Trilogy van Ken Follett. Het vertelt over het geromantiseerde verhaal van de twintigste eeuw. Ik houd van geschiedenisboeken en biografieën, omdat het perspectief geeft in welke tijdgeest je leest. Daarbovenop is geschiedenis buitengewoon waardevol voor mensen, vooral voor politici.

Wat is je grootste motivatie als wethouder?

Iedereen heeft bepaalde talenten meegekregen, gratis en voor niets. Dat geldt dus ook voor mij. Ik vind het naar mezelf toe een persoonlijke plicht om die in te zetten voor de maatschappij. Dat doe ik met passie, trots en verve.