Stijn van Damme

Voor mij is D66 de partij waar ik mijn idealen terugvind. Een focus op onderwijs, klimaat en een gezonde leefomgeving waar ruimte is om jezelf te kunnen ontplooien zie ik als zeer belangrijk voor een gezond en gelukkig leven. Voor mij is D66 een partij die zoekt naar verbinding en praat met in plaats van praat over. Die progressief is en durft te dromen van een mooie toekomst en daar ook naar handelt. 

  • 25 jaar
  • Zoetermeer

Als geboren en getogen Zoetermeerder heb ik al heel mijn leven mogen genieten van de vele mooie voorzieningen die de stad te bieden heeft. Op pianoles bij het CKC, voetballen bij DSO, spelen in het wijkpark en tegenwoordig genieten van een drankje op een van onze prettige terrassen in de binnenstad. Zoetermeer heeft mij gevormd tot wie ik nu ben.

Mede met dit bewustzijn in mijn achterhoofd voel ik grote passie voor mijn studie Spatial Planning (ruimtelijke ordening) die ik volg aan de Universiteit van Utrecht. Ik heb een getraind oog voor een gezonde en goede leefomgeving. Want ik ben er van overtuigd dat dit van groot belang is voor je persoonlijke ontwikkeling en een gezond en gelukkig leven. In Zoetermeer mogen wij ons rijk rekenen met het vele groen, het Stadshart wordt een steeds gezelligere plek om te verblijven en we hebben een groot aantal succesvolle evenementen in de stad. 

Maar ik zie ook dat mijn leeftijdsgenoten de stad verlaten, jongeren zijn ondervertegenwoordigd in onze stad. Dat toont voor mij aan dat er nog ruimte voor verbetering is en dat terwijl Zoetermeer de 3e stad in Zuid Holland is met een grote diversiteit aan inwoners. Dat kan beter.

Ik heb hier vaak tot in de vroege uurtjes met vrienden en leeftijdsgenoten uit de stad over gesproken, meestal op een van onze leuke terrassen. Uit die gesprekken haal ik veel motivatie om alle ideeën en wensen die ik tot mij neem om te kunnen zetten in daden. Ik zie kansen voor de gemeente in ontwikkelingsprojecten zoals het Entreegebied. Met de ontwikkeling van dit gebied kunnen wij de stad aantrekkelijker maken voor jongeren, Maar ook het bruisender maken van het stadshart, bijvoorbeeld door verplaatsing en uitbreiding van het Cultuurpodium naar de binnenstad.

Richt de nieuwbouw in op starters, studenten en ouderen. Waarbij in de ruimtelijke ontwikkeling versterken van groen, ruimte voor buitensport en mixed-use (bedrijvigheid) voorop staan. Daarnaast is het van belang om al vanaf de opstartfase omwonende te betrekken bij de gebiedsontwikkeling. Ik wil mij daar graag voor inzetten.