Bart Wesstein

Bart Wesstein - Bart Wesstein Beeld: D66 Zoetermeer

Op 13 november 2015 stond ik bij een optreden van Twenty One Pilots in TivoliVredenburg, toen tegelijkertijd in een vergelijkbare concertzaal in Parijs een terroristische aanslag plaatsvond. Tijdens het concert krijg ik de pushberichten binnen over de verschrikkelijke gebeurtenissen in Frankrijk. Het was een rare gewaarwording, maar verontrustend vond ik vooral de reacties van politiek en media. Direct na de aanslagen in de Bataclan schoten de analyses van politiek en media alle kanten op. Zowel links als rechts leken hun favoriete oorzaken en oplossingen voor die nieuwste opleving van terrorisme te hebben. Redelijkheid, objectiviteit en empathie leken ver te zoeken.

  • 28 jaar
  • Zoetermeer

De emotie regeerde. Toen wist ik dat politiek waar emoties de juiste plaats hebben en er tegelijkertijd een goed antwoord op maatschappelijke vraagstukken wordt gevonden een moeilijke exercitie is. Want naast een mooie oplossing of goede maatregel, is het ook belangrijk dat je iedereen meekrijgt. Aan die moeilijke, maar o zo belangrijke opgave wil ik in Zoetermeer een bijdrage leveren. Werken aan vertrouwen van mensen die zich al langere tijd lijdend voorwerp van de overheid voelen en meewerken aan realistische en goed doordachte vormen van directe democratie. Vormen die echt iets veranderen en echt van meerwaarde zijn voor de besluitvorming in het democratisch proces in Zoetermeer.

oetermeer heeft een unieke locatie binnen de randstad. Veel grote steden zijn binnen handbereik en we zijn omringd door mooie natuur. De kwaliteit van leven is hoog, er zijn veel goede voorzieningen en alles is goed bereikbaar. Dat wordt echter nog niet door iedereen opgemerkt. De kansen zie ik vooral in het bruisender maken van de stad, waardoor het bijvoorbeeld ook aantrekkelijker wordt voor jonge mensen en studenten. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van Cultuurpodium de Boerderij. Daarnaast zou het mooi zijn als de inwoners meer betrokken (kunnen) worden bij hun stad, en zich ook betrokken voelen. Zo kunnen zij meebouwen aan hún Zoetermeer, het Zoetermeer van de toekomst.