Handige Barry is Conciërge van het jaar 2022

We hebben weer een winnaar! Barry Heskes van ‘t Startblok in Honselersdijk is uitgeroepen tot Conciërge van het Jaar 2022. Dat maakte D66-fractievoorzitter Benjamin Hofland op 9 maart 2022 bekend tijdens de feestelijke uitreiking op een overvol schoolplein, waar alle leerlingen van ‘t Startblok bij aanwezig waren. Hierna overhandigde hij een dinerbon en een feestelijke taart aan de totaal verraste winnaar. De wisselbeker werd door de winnaars van vorig jaar overhandigd, zij waren dit keer onderdeel van de jury.

Winnaar Barry Heskes, Benjamin Hofland en de winnaars van vorig jaar Beeld: D66 Westland

Record reacties

Op de oproep om conciërges aan te melden voor deze verkiezing ontving de D66-fractie opnieuw een record aantal reacties voor zes verschillende Westlandse conciërges. Vooral ouders en collega’s van de Honselse school hadden zich een ongeluk gestemd. De jury was het echter unaniem met elkaar eens: Barry is de winnende conciërge van 2022.

Superheld

Collega’s, leerlingen maar ook ouders hebben niets dan mooie woorden voor deze onmisbare superheld: Meester Barry werkt nog niet heel lang op ’t Startblok, maar is er altijd als helpende hand, behulpzaam, rustig en een echte duizendpoot. ’s Ochtends staat hij aan het hek, samen met de directeur met een brede glimlach alle kinderen te verwelkomen. Meester Barry is een topper!

Meester Barry snijdt de speciale winnaarstaart aan Beeld: Wilma Broch

Sleutelrol

Bij de uitreiking van de titel en de prijs benadrukte Benjamin Hofland nogmaals hoe belangrijk de rol is die conciërges innemen in het onderwijs. Conciërges vervullen een echte sleutelrol op scholen, maar hun werk blijft vaak onderbelicht. Met de organisatie van een Conciërge van het jaar-verkiezing zet D66 Westland zich blijvend in voor het onder de aandacht brengen van het belangrijke werk dat alle conciërges in Westland doen.

Beeld: D66 Westland