Rob Gerits

Beeld: A. Van Helmond

Rob Gerits (1950) is sinds 2019 secretaris van D66. In het dagelijkse leven is hij gepensioneerd en in het verleden is hij werkzaam geweest in het onderwijs.

  • 72 jaar
  • Weert

Als je betrokken bent met de samenleving, wil je dat tonen door politiek engagement. Ik ben lid van D66 omdat haar visie op Nederland als deel van Europa mij sterk aan deze partij bindt. Als sociaal-liberaal laat je ieder persoon vrij maar je laat niemand vallen, ook niet de naar veiligheid zoekende asielzoeker.

Wat is je lievelingsplek in Weert?

Het prachtige groen rondom Weert. Hoe divers is het natuurgebied Wijfelterbroek, dat grensoverschrijdend plaats biedt voor de rustzoekende mens. Maar ook de Krang, de Weerter bossen en het parkachtig landschap nabij Crossmoor en de IJzerenman.

Welke kansen zie jij voor Weert?

Toerisme, maak gebruik van de historische cultuurelementen van Weert en maak werk van het verder ontsluiten van Wijfelterbroek samen met de Belgische buren.
 
Wonen, Weert als fijne en betaalbare woonstad nabij Brainport Eindhoven.

D66 dient in Weert een motor voor innovatie te zijn, die de burger serieus neemt, opkomt voor de zwakken in de samenleving en een groot hart heeft voor cultuur en natuur.

Wat wil je met de inwoners van Weert nog verder delen of laten weten?

Hou van je stad en kijk naar elkaar om.