Duurzaam toerisme

Met zijn parken, landgoederen en Natura 2000 gebied Meijendel & Berkheide heeft Wassenaar veel groen om van te genieten voor wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers en recreanten. Spreiding van recreatie is het toverwoord.

  • Alternatieve locaties: D66 wil alternatieve locaties ontwikkelen met gratis groene speelfaciliteiten, dichter bij het centrum van Wassenaar, zodat ondernemers ook kunnen profiteren van bezoekers. De kinderen in de regio willen graag buiten spelen.
  • Groene speeltuinen: D66 wil dat de gemeenten Wassenaar en Den Haag met Dunea aan de rand van Meijendel werk maakt van locaties voor (groene) speeltuinen.
  • Onderzoek recreatiefaciliteiten: D66 wil dat Wassenaar onderzoek doet naar welke recreatiefaciliteiten er binnen Wassenaar, maar ook binnen de omliggende gemeenten met een bouwopgave, behoefte is. Tennisbanen, maneges, hockey- en voetbalvelden, een sportbos, speelplaatsen en een atletiekbaan zullen ongetwijfeld druk bezocht worden door nieuwe inwoners in de regio.
  • Groene karakter Duindigt behouden: D66 wil dat op de locatie Duindigt het groene, recreatieve karakter behouden blijft en dat het gebied een goede en veilige ontsluiting heeft.