Rogier Krabbendam

In een serie portretten interviewt portretfotograaf en fotojournalist Michel Porro op geheel eigen wijze Wassenaarse gemeenteraadsleden voor de Wassenaarse krant. Wat motiveert hen en wat is hun favoriete uitspraak? Recent werd Rogier Krabbendam (D66 Wassenaar) geïnterviewd.

Wat beweegt mij in het leven zou een vrij eenvoudige vraag kunnen zijn, maar het eerlijke antwoord is: ik weet het niet. Het idee dat wij als individu uit vrije wil allerlei volledig rationele keuzes maken is een illusie. Het inzicht dat het leven jou bestuurt in plaats van andersom kan daarentegen juist bevrijdend werken en ruimte geven voor hele nieuwe dingen. Net als het besef dat je een ego hebt i.p.v. bent.  

Beeld: Michel Porro

Mijn favoriete quote
 John Lennon schreef ooit de songtekst: ‘Het leven is wat je overkomt, terwijl je andere plannen maakt.’ Als je dit omarmt, dan scheelt dit stress over de toekomst en zinloze aandrang om overal controle op te willen houden. Al is dit in het dagelijks leven gemakkelijker gezegd dan gedaan wanneer je probeert een druk gezinsleven te combineren met een fulltime baan en het raadslidmaatschap.   
 
Hoe helpt mij dat in mijn dagelijks leven?
 Het helpt mij om uit te zoomen en te genieten van mijn gezin en de mooie momenten in het leven. En dat ontspannen lukt vooral erg goed op de fiets heen en weer naar mijn werk in Den Haag. Fietsgeluk noemt men dat ook wel. Het lezen van een goed boek maakt mij ook gelukkig.