Samen Wageningen dat is Wageningen Sociaal

Dit stuk verscheen eerder als bijdrage aan de rubriek ‘Uit de Raad’ in Stad Wageningen.

Mijn eerste stukje voor deze rubriek als kandidaat raadslid voor de komende verkiezingen schrijf ik over het belangrijke sociale domein dat in Wageningen wordt vormgegeven vanuit Samen Wageningen.

Nieuwe aanbesteding; een spannende tijd

Momenteel is het een spannende tijd voor alle betrokkenen. Er wordt namelijk hard gewerkt binnen de nieuwe aanbestedingsronde en dat is ingewikkeld. Ingewikkeld, omdat samenwerkende organisaties opnieuw met elkaar en met mogelijke nieuwe toetreders opnieuw een aanbod gaan doen hoe het sociale domein kan worden gevormd. Uiteraard gericht op de drie Wageningse principes: we doen het samen, we gaan uit van vertrouwen en we zoeken actief naar vernieuwing (experimenteerruimte).

Hulde aan de zorgverleners!

Het is fijn als het aanbestedingsproces straks weer voorbij is. Dan kunnen we ook een vervolg geven aan het verminderen van de administratieve druk waarvoor D66 zich hard maakt. En in de tussentijd gaat de zorg gelukkig door. Want voor inwoners van Wageningen blijft ondersteuning op maat voor iedereen die dat nodig heeft voorop staan. Hulde voor iedereen die zich hiervoor inzet.

3 maart debatavond in de BBLTHK

Meer weten over de koers en inzet van D66 voor het sociale domein? Bezoek de debatavond op 3 maart in de BBLTHK. Geïnteresseerd in andere onderwerpen, check de website van D66 Wageningen. En wil je reageren op dit bericht? Aarzel dan niet en stuur me een mailtje via [email protected].

Luister naar onze podcast!

Wil je meer weten over hoe D66 Wageningen over thema’s als Duurzaamheid, Groen, Wonen, Sport, Cultuur en Sociaal-liberalisme in de lokale praktijk denkt? Beluister dan onze podcasts!