Kaalslag aan het klompenpad

Na een prachtige vakantie in de ruige Noorse natuur, kwam ik twee weken geleden ontgoocheld thuis in Kortenoord. Een buurtbewoner vertelde dat de meidoornhaag aan de westzijde van de wijk deels was vernietigd door enkele wijkbewoners. Naar verluidt om vrijer uitzicht naar het westen te hebben.

Een kaalslag van jewelste

De volgende ochtend ben ik zelf gaan kijken en wat ik aantrof was treuriger dan ik me had voorgesteld. Een kaalslag van jewelste, met inderdaad een vrij uitzicht voor enkelen tot gevolg, maar een aanslag op een stukje groen waar niet alleen Kortenoorders en de studenten wonend aan de Haarweg graag even een ommetje komen maken, maar waar ook verschillende vogels en andere diersoorten huizen.

Ik kwalificeer deze actie als arrogant en onverschillig. Ik vind dat er een diepe minachting uit blijkt richting de mensen en de dieren die genieten van dit wandelpad, alsmede voor andere aanwonenden. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan de bewoners van het buitengebied, die ongevraagd op een vrij uitzicht op de nieuwe woonwijk zijn getrakteerd.

Adviezen zijn welkom

Ik hoop als raadslid samen met mijn collega’s een bijdrage te kunnen leveren aan een snel en kwalitatief herstel van de haag. Adviezen hieromtrent zijn welkom. Ondertussen lijkt de ruige Noorse natuur alweer erg ver weg.