Daan Janssen kandidaat wethouder D66 Venray

Als D66 na de gemeenteraadsverkiezingen een wethouder mag leveren voor een nieuw College van B&W is Daan Janssen (31) hiervoor de kandidaat. Geboren en getogen Venraynaar Janssen is sinds 2014 fractievoorzitter voor D66 en tevens docent op het Raayland College. Mocht hij wethouder worden, maakt hij het schooljaar af. De huidige wethouder voor D66, Jan Jenneskens, is bereid om tot september zijn werk voort te zetten. Daarmee wordt tevens de bestuurlijke continuïteit van de gemeente gewaarborgd.

Bij de verkiezingen van 2014 en 2018 was Janssen lijsttrekker voor D66 in Venray. Nu zet hij een volgende stap. Daan: “Na acht jaar in de gemeenteraad te hebben gewerkt aan Venray, vond ik het tijd om het fractievoorzitterschap door te geven. Toen de vraag kwam of ik in de rol van wethouder verder wilde voor Venray was daar, na even stevig nadenken, eigenlijk maar één antwoord mogelijk: volmondig ja. Dit is mijn gemeente, mijn plek. Als de kiezer het wil, ga ik daar als wethouder de komende vier jaar met plezier voor verder.”

Felix Rippe, voorzitter D66 Venray: “Dit is goed nieuws voor Venray. Met Daan hebben we een jonge maar ervaren kandidaat wethouder in huis, die weet wat er speelt en verantwoordelijkheid neemt, ook als dat niet gemakkelijk is. Zo was hij na de bestuurscrisis van juli ook een drijvende kracht achter het vormen van het samenwerkingsverband van zeven partijen in de raad. Nadat hij de afgelopen acht jaar de politieke lijn van D66 heeft uitgestippeld, zijn wij verheugd dat hij nu bereid is als wethouder ook bestuurlijk verder koers te zetten. Ook ben ik blij dat Jan bereid is om tot september te blijven. Dat zorgt voor stabiliteit in het College van B&W en is in het belang van Venray, zeker na het bestuurlijk turbulente afgelopen jaar.”

“Goed onderwijs, een gezonde leefomgeving, nieuwe energie, een passende woning en kansen voor iedereen. Dat is onze inzet voor deze verkiezingen en aan beide kandidaten toevertrouwd” zegt Theo Zegers, lijsttrekker voor D66 Venray. “Ik heb vertrouwen in de verkiezingen, onderhandelingen en deze kandidaat-wethouders. Samen kunnen we onze inhoudelijke koers verder inzetten en met D66 een stevige bijdrage aan de toekomst van Venray leveren.”