Echt transparante politiek


D66 Venray gaf afgelopen zaterdag op ludieke wijze het startschot voor haar campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Jong en ouder, symboliserend voor de samenstelling van de lijst, kwamen om 11:30 uur bij het gemeentehuis bijeen om daar de ramen te wassen. Uitgerust met ladders, emmers en sponsjes voorzien van het D66-logo, ging men enthousiast aan de slag. Lijsttrekker Theo Zegers nam het heel serieus en klom als eerste naar boven om de ramen van de wethouder-kamer te wassen. “We willen hiermee aangeven, dat wij ons als partij voor een echt transparante politiek willen gaan inzetten. We moeten dichter bij de burger staan en de burger moet duidelijk weten wat er allemaal speelt. 100% is niet mogelijk, maar een open oor en laten zien wat je doet en waarom je het doet, is onze visie op schone politiek”, aldus Zegers. Ook nr. 2 op de lijst, Emmelie Claessens uit Ysselsteyn kan zich hier helemaal bij aansluiten. “Ik zie bij veel leeftijdsgenoten, dat het vertrouwen in de politiek ver te zoeken is. Anderzijds zal de gemeente toch bestuurd moeten worden en in onze democratie gebeurt dit met de gekozen politici. Door meer transparantie hopen wij de kiezer weer dichter bij de besluitvorming te brengen en hopen zo op meer betrokkenheid”. Annette Pijls, nummer 3 op de lijst van D66 Venray, glundert. Ze vindt het geweldig om met een dergelijke symbolieke actie de campagne te starten. Volgens Pijls volgen er nog meer bijzondere acties. “Het laat zien hoe wij als partij samen actief en creatief zijn, ons inzetten voor een gezonde en fijne leefomgeving in Venray, waar voor iedereen plaats is. Ook in de politiek moet je samenwerken en naar oplossingen zoeken om het welzijn van de burger te kunnen realiseren. Schone ramen staan symbool om zowel goed naar buiten als naar binnen te kunnen kijken, belangrijk bij een gemeentehuis”.

De aftrap van de campagne is gelukt, de ramen van het gemeentehuis zijn goed schoon, de burger kijkt wat D66 Venray betreft mee in de politieke keuken. Schone transparante politiek als het aan hen ligt.