Roy Dielemans

Beeld: D66 Veenendaal

Over mij

  • 36 jaar
  • Gorinchem
  • Veenendaal

Ik ben 35 jaar oud, getrouwd en vader van vijf kinderen en een pleegkind. In het dagelijks leven ben ik ondernemer in Nederland en Zuid-Afrika. Ik was afdelingsvoorzitter (2012-2014) en raadslid (2014-2020) van D66 Veenendaal.

Politiek actief omdat

Ieder mens heeft talenten! Vanuit mijn rooms-katholieke geloofsovertuiging geloof ik in het inzetten van mijn ‘talenten’ (Mattheüs 25). Ik ben politiek actief om hiermee een maatschappelijke bijdrage te leveren. Ik vind het belangrijk dat jongeren gestimuleerd worden om deel te nemen. Op basis van een voorstel van mij in mijn periode als raadslid is de kinderburgemeester in Veenendaal geïnstalleerd en ook organiseert de gemeente een jaarlijks jongerendebat voor middelbare scholieren.

D66 want

Ik ben lid geworden van D66 vanwege het uitgangspunt van het zelfbeschikkingsrecht. We leven in een multiculturele samenleving met een democratische bestuursvorm. Democratie betekent voor mij niet alleen besluitvorming op basis van een meerderheid, maar juist ook bescherming van het zelfbeschikkingsrecht van alle mensen. Iedereen mag zelf ‘zijn’ wie hij/zij wilt zijn.”

Waarvoor mogen we je midden in de nacht wakker maken?

Voor de uitslagen van politieke verkiezingen.

Het mooiste aan Veenendaal is

De mentaliteit van haar inwoners! Ik ben geboren in Gorinchem, maar mijn vrouw komt uit Veenendaal en daarom wonen we nu hier. Ik voelde me snel thuis in Veenendaal, omdat de mentaliteit van de mensen hier lijkt op die van Gorkummers: no-nonsense en hard werken!