Perihan Özgül

Beeld: D66 Veenendaal

Fractieadviseur Sociaal Domein

Over mij

  • 36 jaar
  • Veenendaal

Ik ben Perihan Özgül, 34 jaar, geboren en getogen in Veenendaal. Ik werk als bestuursadviseur sociaal domein bij een gemeente. In mijn vrije tijd houd ik van wandelen, stedentrips en verdiep ik me graag in een goed boek of kijk een serie. Verder houd ik erg van kokkerellen voor familie en vrienden.

Waarom ik politiek actief ben

Sinds 2009 ben ik actief als D66’er voor Veenendaal. Als bestuurskundige hebben maatschappelijke en politieke kwesties mij altijd aangesproken. Ook door mijn huidige werk als bestuursadviseur heb ik belangstelling en ervaring achter de schermen van de politiek. Daarnaast wil ik via deze weg mijn bijdrage leveren aan mijn eigen woonplaats.
 

Waarom ik voor D66 kies

Ik kies voor D66 vanwege de onderwijsvisie. Met mijn eigen ervaring binnen het onderwijsstelsel denk ik een toegevoegde bijdrage te kunnen leveren aan het onderwijs. Elk kind heeft recht op goed onderwijs. De ongelijkheid zie ik niet alleen binnen het onderwijs maar ook in de samenleving. Zorgen dat mensen écht invloed hebben, dat iedereen daadwerkelijk de kans krijgt haar/ zijn eigen leven zelf in te richten. Dat is waar ik voor sta.

Wat extra aandacht nodig heeft in Veenendaal

Aandacht voor onderwijs en sociale gelijkheid en inclusiviteit. Er zijn nu investeringen nodig in goed kwalitatief onderwijs. Onderwijs is immers een fundamentele basis. Ook als het gaat om de sociale gelijkheid, meer inclusiviteit door gelijkere kansen en eerlijker delen en in een duurzaam leefklimaat, nu en in de toekomst.