Maud Diepeveen – Veraar

Beeld: D66 Veenendaal

Raadslid en fractievoorzitter

Over mij

  • 47 jaar
  • Veenendaal
  • Veenendaal

Mijn naam is Maud Diepeveen-Veraar, 44 jaar jong en geboren in Veenendaal. Tijdens mijn studie ben ik verhuisd naar Utrecht en heb daar twintig jaar gewoond. Sinds 2014 woon ik weer in het Veen. Tijdens deze 20 jaar heb ik het hoogspanningsdossier actief gevolgd vanuit platform Hoogspan. Ongelooflijk dat het zo lang duurde voordat er een oplossing kwam om de kabels onder de grond te krijgen in Veenendaal. Ik ben er trots op dat D66 een goede strategie koos om hierin een doorbraak te krijgen. Deze lijn wil ik graag doorzetten. 

Waarom ben je politiek actief?

Ik ben altijd op zoek geweest naar een bepaalde maatschappelijke rol. In Utrecht was ik bestuurslid en campagneleider van D66 en mede-initiatiefnemer voor masterclasses, club politics, het platform Utrecht gaat Europees en de vernieuwingsbeweging voor jong politiek talent. Ook was ik werkzaam in de profitsector waar maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk werd gevonden. Momenteel ben ik directeur/bestuurder van een milieuorganisatie. Langs de zijlijn roepen is niet mijn stijl, ik wil mij actief inzetten voor Veenendaal. 
 

Waarom kies je voor D66? 

Naast goede inhoudelijke speerpunten van D66 is D66 wat mij betreft dé partij voor pragmatische mensen. Geen starre mentaliteit, maar mensen met een meer flexibele op de praktijkgerichte houding. Dat past ook bij mij. Om écht verder te komen is het soms nodig om out of the box te denken. Daar ligt mijn kracht, ik hoop met deze eigenschap en als (kandidaat) raadslid een bijdrage te leveren aan processen en projecten die Veenendaal verder helpen.  

Wat heeft volgens jou extra aandacht nodig in Veenendaal?

Natuurlijk is blijvende aandacht nodig voor al die Veense ondernemers en organisaties die hard geraakt zijn door de Corona maatregelen. En wat kan de gemeente betekenen voor studenten die (genoodzaakt) in Veenendaal blijven wonen? Ook zij moeten zich thuis voelen en gefaciliteerd worden. Aandacht is ook nodig voor de woningmarkt. Betaalbare (huur) woningen voor bijvoorbeeld senioren, die hun huis verlaten en ruimte maken voor volgende generaties. En als er gebouwd wordt in Veenendaal, dan graag op een duurzame manier en met karaktervolle architectuur. Ook wil ik mij inzetten voor locaties die bruisen en ons trots maken. Ik denk aan gecombineerde locaties met ondernemers, start ups, studenten en horeca. Initiatieven zoals het stadstrand zorgen voor verbinding en dragen bij aan een trots gevoel: daarvoor móet gewoon ruimte gemaakt worden. En ja, natuurlijk wil ik mij inzetten voor een groene revolutie; wat kan Veenendaal nog meer doen om bij te dragen aan de klimaatdoelen? 
 
Kortom: ik heb heel veel zin om samen met het D66 team te gaan voor een duurzaam en innovatief Veenendaal!