Leo Coini

Beeld: D66 Veenendaal

Over mij

  • 79 jaar
  • Veenendaal
  • Veenendaal

Ik ben geboren en getogen in Veenendaal. 
Kort na de oprichting van D66, in 1968, ben ik één van de oprichters geweest van een D66-afdeling in Veenendaal. Tot eind 1972 maakte ik als éénmansfractie deel uit van de – overwegend confessionele – gemeenteraad. Daarna verhuisde ons gezin in verband met mijn werk naar Kockengen, in het groene hart van de Randstad.
Veertig jaar ben ik werkzaam geweest in het onderwijs, met name ten behoeve van de landelijke ondersteuning van schooldecanen en leerlingbegeleiders. Al die jaren bleef ik geïnteresseerd in wat er zich in Veenendaal afspeelde en kwam er vaak, vooral ook omdat mijn familie er nog woonde.
In 2014 keerde ik terug naar mijn geboorteplaats.

Over mijn Veenendaal

Is er in ’t Veen veel veranderd in die tussenliggende jaren? Ja, natuurlijk, van een conservatief dorp vol wol- en sigarenfabrieken is Veenendaal volwassen geworden, een b(l)oeiende stad waar aandacht is voor milieu en welzijn. Maar ook nee: Veenendaal heeft nog steeds het imago van streng-christelijk dorp in de bible belt.
Waarom D66? Omdat ze Links en Rechts verenigt vanuit een brede, progressieve en positieve kijk op de samenleving
Persoonlijk zal ik via D66 blijven pleiten voor meer groen en minder hoogbouw in het centrum, voor het milieu, het behoud van het weinige bouwkundig erfgoed en voor bestuurlijke transparantie in ons fijne dorp.