Dennis Weijers

Beeld: D66 Veenendaal

Schaduw-raadslid

Over mij

  • 20 jaar
  • Veenendaal
  • Veenendaal

Ik ben Dennis Weijers, 18 jaar oud, en ik studeer Politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Toen ik me kandidaat stelde voor de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar was ik nog maar een paar maanden lid van D66, maar in die maanden merkte ik al snel ik het enthousiasme en de energie binnen de partij. Om die reden, en omdat ik vind dat je ook echt moet participeren als je dingen wilt veranderen, heb ik me kandidaat gesteld.

D66 omdat

Ik heb voor D66 gekozen omdat ik vind dat D66 de partij is met de meest realistische progressieve ideeën en denkbeelden. De onderwerpen die ik het belangrijkste vind zijn het klimaat, onderwijs en de woningmarkt, en D66 is de partij die met de goede, denkbare oplossingen komt die we zo hard nodig hebben. Ik wil bijdragen aan die oplossingen en zo Veenendaal een betere stad maken voor iedereen.

Mijn ambitie voor Veenendaal

In Veenendaal is het hard nodig om hard te werken aan de energietransitie. Helaas heeft het college in de afgelopen periode haar doel om in 2035 energieneutraal te zijn uitgesteld naar 2050. Dit is een teleurstellende keuze, omdat we elk jaar meer merken dat we nu grote stappen moeten zetten op het gebied van klimaat. Daarom vind ik dat we als Veenendaal juist ambitieus moeten zijn, en dat we een van de voorlopers in de regio moeten zijn op dit gebied.