Pepijn Pi geïnstalleerd als (jongste) Raadslid in Sittard-Geleen

”Dat verklaar en beloof ik”. Gisteren is Pepijn Pi (21) geïnstalleerd als raadslid voor D66 in de gemeente Sittard-Geleen voor de periode 2022-2026.

Pepijn Pi - Beeld: Gemeente Sittard-Geleen

Afdeling D66 Westelijke Mijnstreek

Pepijn is al flink wat jaren actief voor D66 binnen onze afdeling. Sinds 2017 draaide Pepijn mee als steunfractie-lid en ondersteunde daarbij voormalig Raadslid Bert Kamphuis in de voorbereidingen. In 2018 werd Pepijn penningmeester binnen het afdelingsbestuur D66 Westelijke Mijnstreek. Het jaar daarna, op zijn 19e, werd hij ook nog eens voorzitter van datzelfde afdelingsbestuur.

Jongste D66-Lijsttrekker van Nederland

Op 18 juni 2021 kozen de D66-leden in Sittard-Geleen Pepijn met een enorme meerderheid tot lijsttrekker. Met zijn 21 jaar werd hij daarmee de jongste lijsttrekker van D66 in heel Nederland. Samen met een nieuw team heeft D66 een mooi resultaat neergezet bij de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Met een volledig nieuw team behaalde D66, 1617 stemmen. Dat is goed voor 1 zetel in de gemeenteraad. Daar zijn we, als meest groene en progressieve partij van Sittard-Geleen, heel trots op.

Pepijn Pi - Beeld: Bert Kamphuis

Fractievoorzitter & Raadslid D66 Sittard-Geleen

Met de woorden ”dat verklaar en beloof ik” werd Pepijn door Burgemeester Hans Verheijen geïnstalleerd als jongste Raadslid binnen de gemeenteraad van Sittard Geleen. Pepijn is daarmee automatisch ook fractievoorzitter geworden. ”Wat een eer om de komende 4 jaar aan de slag te gaan voor onze mooie stad, Sittard-Geleen. Het worden grote schoenen om te vullen, maar ik zal mijn voorganger Bert Kamphuis trots maken samen met het nieuwe D66 team. Ons verhaal is helder. Groen, Europees, progressief en Sittard-Geleen voorop. Geen woorden, maar daden: aan de slag”, aldus Fractievoorzitter, Pepijn.

Pepijn Pi (links) en Bert Kamphuis (rechts) - Beeld: D66