Een gemeente waar plek is voor iedereen

Gisteren liep de vredesmars voor Oekraïne door het geel-blauw gekleurde centrum van Geleen. Een moment van sterke verbondenheid, solidariteit, maar ook met een traan. Met afschuw kijken wij allemaal toe hoe er een oorlog plaatsvindt op ons Europese continent en hoe Oekraïners huis en haard verlaten op weg naar een veiliger bestaan. Wij staan zij-aan-zij met de dappere en sterke mensen uit Oekraïne. 

Beeld: Emerging Europe

Sittard-Geleen een open, tolerante, vrije en inclusieve stad

De vanzelfsprekendheid van vrede en veiligheid is opeens niet meer zo vanzelfsprekend. Europees slaan we de handen ineen. Regionaal en lokaal kunnen wij dat ook. En dat doen wij in Limburg en Sittard-Geleen als geen ander. Solidair zijn met Oekraïne en hulp bieden aan hen die het nodig hebben. 
 
De vele solidaire marsen door het land en de hartverwarmende inzamelingsacties binnen de gemeente laten zien dat Sittard-Geleen een open, tolerante, vrije en inclusieve stad is. Een gemeente waar plek is voor iedereen. In de Provincie heeft D66 samen met alle andere partijen al laten zien dat wij Limburgs-breed op alle fronten actie ondernemen. 
 
Ons D66-team vindt het mooi om te zien dat er ook door verschillende partijen uit de gemeenteraad, zoals GroenLinks, CDA, GOB en SPA, een oproep wordt gedaan om te kijken welke rol Sittard-Geleen op zich kan nemen in deze verschrikkelijke tijd – ook door middel van de opvang van vluchtelingen. D66 steunt deze lijn. Wij roepen alle partijen op zich hierbij aan te sluiten. Gezamenlijk moeten wij als centrumgemeente laten zien dat de Europese open en warme identiteit hier begint. Dat we er zijn voor elkaar en dat wij veiligheid bieden voor hen die het niet hebben.