Bert, bedankt!

Gisteren namen wij afscheid van Bert Kamphuis als raadslid.

Monique Kamphuis (links) en Bert Kamphuis (rechts) - Beeld: Pepijn Pi

Jaren ’90 en besturen

Bert is in de jaren ‘90 begonnen als raadslid in de voormalige gemeente Sittard. Na de fusie werd Bert raadslid voor de gemeente Sittard-Geleen. In totaal heeft Bert 3 periodes (12 jaar) als volksvertegenwoordiger gediend.
 
Het is door Bert dat D66 ook haar eerste bestuurder heeft mogen leveren in deze gemeente. Een rol die hij perfect heeft ingevuld en waarmee Bert het verschil heeft weten te maken.

Bert als Raadslid

Zoals de Burgemeester in zijn speech zei: “Bert is altijd een verbinder geweest binnen de Raad. Hij probeerde oppositie en coalitie bij elkaar te brengen om onze stad beter te maken. Ook heeft Bert zich enorm ingezet voor Sittard-Geleen op het gebied van internationalisering. Het is mede door hem dat Sittard-Geleen nu aangesloten is bij de Euregio Rhein-Maas-Nord”.

Bert Kamphuis (links) en Burgemeester Hans Verheijen (rechts) - Beeld: Pepijn Pi

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Bert zijn onvoorwaardelijke inzet is dan ook niet onopgemerkt gebleven, zo zei de Burgemeester. Bert werd daarom gisteren onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
 
D66 bedankt onze grootste held, Bert, voor zijn inzet! Wat zijn we trots! Wij hopen nog lang gebruik te mogen maken van zijn kennis.
 
BERT BEDANKT!!!