Björn Bonten

Björn Bonten - Beeld: De Fotovakvrouw

  • 51 jaar
  • Kerkrade
  • Sittard, Ophoven
  • Hij/hem

In 2012 ben ik, na 5 jaar in Nieuw-Zeeland te hebben gewoond, met vrouw en kind neergestreken in Sittard. Sinds die tijd heb ik op diverse scholen in de regio gewerkt als docent. Op dit moment geef ik Engels, Nederlands en maatschappijwetenschappen op het Connect College in Echt. Ik ben daar tevens voorzitter van de medezeggenschapsraad. Daarnaast coach ik al jaren een hockeyteam bij HC Scoop, een sport die ik zelf ook actief beoefen sinds mijn tiende.

In samenspraak met Pepijn Pi heb ik besloten mij actief in te gaan zetten voor de gemeente Sittard-Geleen en voor D66. Onze kersverse, jonge, gedreven lijsttrekker verdient een team van raadsleden om zich heen vol energie, overtuiging en frisse moed. Ik maak met veel plezier deel uit van dat team en ik zet al mijn ervaring en overtuiging in om van deze stap vooruit voor D66 én Sittard-Geleen een succes te maken; wat mij betreft met een D66 fractie die minstens twee keer zo groot is als nu. Daarbij wil ik mij richten op beleidsgebieden als duurzaamheid, onderwijs, jongeren, cultuur, sport en leefbaarheid/leefomgeving.

Samen denk ik dat we Sittard-Geleen, en D66, vooruit kunnen helpen zodat de gemeente weer een kloppend hart in de regio kan worden waar mensen naar toe trekken in plaats van vandaan. Daarvoor is een visie op economische ontwikkeling binnen de euregio nodig, maar ook een beleid dat ervoor zorgt dat het binnen ons gebied van Grevenbicht tot aan de Windraak fijn, duurzaam en gezond wonen is voor jong én oud.