Emma van Roosmalen-de Feijter

Emma van Roosmalen-de Feijter - Beeld: D66 Sint-Michielsgestel

Ik ben sinds 2006 openbaar apotheker. Tot op heden heb ik me met veel plezier voor mijn patiënten ingezet. Ik heb me altijd maatschappelijk betrokken gevoeld. Nu voel ik echter de urgentie om mijn maatschappelijke betrokkenheid breder en actiever te tonen.

Waar wil ik me voor inzetten?

De gemeente kan zowel op het gebied van het klimaat als op het gebied van gelijke kansen een belangrijke rol spelen. Doordat ik moeder ben van drie dochters voel ik in het bijzonder de urgentie mij in te zetten voor een gezonde toekomst van de wereld. Snellere vergroening, meer nadruk op duurzaamheid, het belang van biodiversiteit en consequent meewegen van effecten van menselijk handelen op de natuur en daarmee het klimaat zijn hoofdzaken voor mij. Ook het zorgen voor gelijke kansen voor iedereen door goed onderwijs en goede voorzieningen, zie ik als een morele plicht. Ieder mens heeft recht op gelijke kansen én kansen op maat. Zo kan iedereen bijdragen aan een samenleving die niemand laat vallen. 

Wat is je lievelingsplek in de gemeente?

Allereerst ben ik graag rond en in ons huis in het buitengebied van Middelrode. Daarnaast ben ik graag op de Herman Jozefschool, een inspirerende en energieke omgeving, een goede basis voor onze kinderen. Ook ben ik heel graag in de bossen rondom Middelrode (Seldensate, Engelenstede, rondom de Kersouwe) en loop ik graag (hard) door het Dynamisch Beekdal.

Welke kansen zie ik voor onze gemeente?

Onze gemeente kan door de relatief korte lijnen, sociale samenhang en prachtige natuur een gemeente zijn waarin iedereen zich thuis voelt. Zo kunnen we een groene, dynamische en gezonde gemeente zijn met actieve en betrokken bewoners en bestuurders.

Welke drie zaken wil jij als raadslid veranderen?

  • Meer aandacht voor het vergroten van de biodiversiteit door goed bermbeheer, goed akkerrandbeheer en een transitie van monoteelt naar duurzame akkerbouw en veeteelt of natuurbeheer
  • Vergroten van de circulariteit van spullen
  • Fiets- en wandelveilige dorpen

Wat betekent D66 voor jou?

Dit is voor mij een partij waar gezocht wordt naar nuance en consensus, én een partij die bij bepaalde onderwerpen graag voorop gaat in de transitie.

Wat is je favoriete boek (en waarom)?

Ik lees heel graag en veel, dus moeilijk kiezen. Het achtste leven (voor Brilka) is een boek waar ik erg van genoten heb. Het trok me mee naar een werelden die ik niet (goed) kende. 

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Met onze kinderen zijn we voor de laatste lockdown naar een kindervoorstelling in de Verkadefabriek geweest. Het is prachtig om te zien hoe kinderen hun verbeelding laten spreken bij goede voorstellingen. In de zomer ga ik graag naar een voorstelling in de Kersouwe. Niets mooier dan in onze eigen achtertuin naar een concert/toneelstuk te kijken!