Henri Verbrugh

Henri Verbrugh - Beeld: Jeroen Mooijman

De uitgangspunten en waarden van D66 toepassen als actieve senior in Rijswijk. Zo zet ik mij in ten behoeve van een evenwichtige ontwikkeling van een inclusieve samenleving in onze gemeente.

  • 74 jaar
  • Tanjung Pandan, Indonesië
  • Rijswijk
  • Hij/hem

De wens mee te doen én mee te beslissen is de primaire motivatie om mij voor D66 in te zetten, want mensen die niet zelf actief bijdragen aan het vormgeven van hun toekomst, lopen de kans gebruikt te worden door anderen, en slechts “een lijdend voorwerp” van de geschiedenis te worden.  

De emancipatie van senioren is een actuele kwestie, er zijn steeds meer senioren in Rijswijk, nu al is >20% van de bevolking 65+. Senioren zijn per se niet zielig (lees “Vrolijk Verval” van Hedy d’Ancona!), zij willen mee blijven doen en maken zich druk over hun werk & inkomen (pensioen), over duurzaam en levensbestendig wonen, over passende zorg in hun buurt, en over hun veiligheid thuis en in het verkeer.

Rijswijk moet een inclusieve, duurzame en gelukkige samenleving zijn, dat vraagt om integratie van diverse soorten burgers inclusief de senioren. Sinds mijn pensionering heb ik meer tijd om mij in te zetten voor de samenleving in Rijswijk. Als gemeenteraadslid doe je dat bij uitstek en ben je vooral een “verbinder” in het democratisch bestuur van de stad

Wat is jouw lievelingsplek in Rijswijk?

De landgoederenzone, dat is klassiek groen annex het historisch stadscentrum Oud Rijswijk

Welke kansen zie jij voor Rijswijk?

Rijswijk heeft veel kansen, het ligt als een bijna “dorpse en groene oase” midden in de Randstedelijke agglomeratie Den Haag-Delft-Rotterdam, nabij de Noordzee. Rijswijk is bovendien goed bereikbaar en heeft veel eigen voorzieningen, kortom het is hier genoeglijk wonen en werken voor iedereen, met name ook voor “Young & Old Urban Professionals” (Youpies). In Rijswijk wonen en werken? Yep Youpie !

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Gemeenschapszin bevorderen met een buurtgerichte aanpak
  • Geclusterde woonvormen voor senioren realiseren in de meeste wijken
  • Koopkrachtdaling gepensioneerden aanpakken