NL Doet: D66 bij Villa Zonnedauw

Op zaterdag 16 maart heeft onze fractie traditiegetrouw weer meegedaan aan NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Villa Zonnedauw

Dit jaar staken we de handen uit de mouwen bij Villa Zonnedauw in Nootdorp. Sinds de zomer van 2020 is Villa Zonnedauw een thuis voor 14 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Deze kleinschalige woonvoorziening is een initiatief van de ouders van de villabewoners.

De fractie in actie bij Villa Zonnedauw - Beeld: Fractie D66

Klussen en contact

Onze fractieleden waren deze zaterdag vooral te vinden in de tuin: voor het planten van perkgoed, het schoonmaken van tuinmeubilair, maar ook de stoelen uit de gemeenschappelijke woonkamer kregen een opfrisbeurt. Tussen de bedrijven door was er ook tijd om met de bewoners en ouders te spreken over dit mooie initiatief. Tijdens een rondleiding door de villa waren een aantal bewoners zo aardig om hun appartementen te laten zien, en kregen we een beter beeld van het reilen en zeilen binnen de Villa.

Goed geslaagd

Het was al met al weer een geslaagde NL Doet. Volgend jaar ongetwijfeld weer, want goede tradities zijn er om in ere te worden gehouden.