Zetelbehoud voor D66, Lokaal Belang opnieuw de grootste

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 heeft D66 haar zetel weten te behouden. Lokaal Belang is met 10 zetels opnieuw de grootste partij in de gemeente.
D66 Oude IJsselstreek feliciteert Lokaal Beland, Dorp en Platteland Beweging, Pro! en ADA met de behaalde winst.

UItslagenavond in de DRU - Beeld: D66

Nieuwe partijen

Er komt een nieuwe partij in de gemeenteraad bij: De Dorp en Platteland Beweging met 3 zetels. Ook zijn er twee partijen die wel al (als afscheidingen) in de gemeenteraad zaten, en nu voor het eerst met de verkiezingen meededen: Pro! (voormalig SP) met 2 zetels, en Achterhoeks Democratisch Alternatief (afscheiding VVD) met 1 zetel.

Beeld: NOS

D66

Voor D66 betekent de uitslag dat Camiel Vanderhoeven de komende vier jaar in de gemeenteraad blijft zitten. Uiteraard hadden we gehoopt er een zetel bij te verdienen, maar gezien het aantal nieuwe partijen in de raad zijn we tevreden met het behoud van onze ene zetel.

De komende 4 jaar zullen we in de gemeenteraad onze standpunten en het D66 geluid blijven uitdragen, en ondertussen willen we onze partij in de gemeente verder uitbouwen, nieuwe leden aan trekken, en investeren in de jeugd, zodat we over 4 jaar klaar zijn om te groeien.